Süper Lig'in 29. haftasında sezonun en kritik maçında Galatasaray sahasında lider Başakşehir'i konuk etti.

İLK YARI ÇOK SERT GEÇTİ :Galatasaray'da Fatih Terim, Maicon'un yerine Denayer'le, Selçuk'un yerine ise Donk'la başladı. Başakşehir'de ise Arda Turan eski takımına karşı ilk 11'deki yerini aldı ve ilk kez TT Stadı'na rakip formayla çıktı.

Mücadelenin ilk yarısında maç tempoluydu ancak gol pozisyonlarından çok yaşanan sertlikler karşılaşmada ön plana çıktı. Özellikle Donk ve Adebayor'un agresif oyunları dikkat çekti. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmadı. 

MARİANO'DAN MUAZZAM GOL : İkinci yarıya da taraftarının desteğiyle iyi başlayan Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekip 60. dakikada öne geçti. Verkaçlarla rakip kaleye yaklaşan Mariano, ceza sahasının dışından sol ayak içi plaseyle mükemmel bir gole imza atarak Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Maçın son yarım saati nefes kesti. Kıran kırana mücadeleye sahne olan dakikalarda Galatasaray'ı rahatlatan gol geldi.  90. dakikada kullanılan korner atışında top en son Adebayor'a çarparak ağlarla buluştu. Tecrübeli golcünü kendi kalesine attığı golle sarı-kırmızılı ekip maçı 2-0 kazandı.

GALATASARAY ZİRVEYİ GERİ ALDI : Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği'ne yenilerek liderliği Başakşehir'e kaptıran Galatasaray, bu akşam rakibini 2-0 yenerek zirveyi geri aldı. 60 puana yükselen Galatasaray'ı 59 puanlı takımlar Beşiktaş ve Başakşehir izliyor. 57 puanı bulunan Fenerbahçe ise 4. sırada zirveyi takipte