Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında lider Galatasaray sahasında alt sıralardan kurtulmak isteyen Kayseri Erciyesspor'u ağırladı. Ev sahibi ekibin hızlı başladığı maçta ilk gol 5. dakikada Umut Bulut'un kafasıyla geldi. Kayseri Erciyesspor 32. dakikada Vleminckx ile skora denge getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının başlamasıyla tekrar gol için yüklenen Galatasaray, kazanılan serbest vuruşta ceza sahasına gönderilen topa yükselen 'gizli golcü' Aurelien Chedjou 53. dakikada takımını bir kez daha öne geçirdi. 82. dakikada bir topu direkten dönen Sneijder, 90+1. dakikada sert şutuyla farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı. Bu skorla Galatasaray 3 puanı hanesine yazdırarak puanını 51 yaptı.

Galatasaray gelecek hafta Kadıköy'de Fenerbahçe ile oynayacağı derbiye lider olarak çıkmayı garantiledi. Kayseri Erciyesspor ise 20 puanla 15. sırada kaldı.

MAÇTAN NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Medicana Sivasspor maçının kadrosunu bozmadı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, ligin 21. haftasında deplasmanda karşılaşılan ve 3-2 kazanılan Medicana Sivasspor maçının ilk 11'inde yer alan oyunculardan 10'unu Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında da sahaya sürerken, tek değişikliği ise bu maçta sakatlanan Burak Yılmaz'ın yerine Umut Bulut'u sahaya sürerek yapmak zorunda kaldı. Sarı-kırmızılı ekipte, sakat olan Burak'ın yanı sıra, hafta içi bel fıtığı ameliyatı geçiren Felipe Melo ile sakatlıktan yeni çıkan ve bugün 21 yaş altı takımıyla Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a karşı oynayan Semih Kaya da kadroya giremedi.

MUSLERA'NIN 150. RESMİ MAÇI
Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında sarı-kırmızılı formayla 150. resmi müsabakasına çıktı. Sarı-kırmızılı ekibe 2011-2012 sezonunda transfer olan başarılı kaleci, ilk sezonunda tamamı ligde 39 maç oynarken, 2012-2013 sezonunda 33 lig ve 10 Şampiyonlar Ligi olmak üzere 43 müsabakada tek döktü. 2013-2014 sezonunda 29 lig, 6 Şampiyonlar Ligi ve 3 Türkiye Kupası olmak üzere 38 karşılaşma oynayan Muslera, bu sezon ise 21 lig ile 5 Şampiyonlar Ligi maçına çıkarak 26 müsabakada ter döktü. TFF Süper Kupa'da da 3 kez oynayan Muslera, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçı öncesi toplam 149 müsabakayı geride bıraktı. Öte yandan, müsabaka öncesi stat skorbordunda Muslera'nın maç görüntüleri yayınlanarak, 150. resmi maçına çıkacağı duyuruldu.



YÖNETİCİ CEM KINAY METROYLA GELDİ
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay, Türk Telekom Arena'ya ulaşımda yaşanan sorunlara dikkati çekmek için Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçını izlemek için metroyla stada geldi. Bir grup taraftarla birlikte Mecidiyeköy istasyonundan metroya binen Cem Kınay, bu yolla stada ulaştı.

DİAKHATE'NİN LİSANS SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Senegalli oyuncusu Papa Malickou Diakhate'nin lisans sorunu Galatasaray maçı öncesi çözdü. Geçen sezonun ikinci yarısında takımda kiralık olarak forma giyen Senegalli Diakhate ile devre arasında 1,5 yıllık sözleşme imzalayan mavi-siyahlılar, oyuncunun eski kulübünden kaynaklanan sorunlardan dolayı lisans çıkaramazken, Galatasaray karşılaşması öncesi bu sorunu çözüp oyuncuyu kadroya aldı. Teknik direktör Mehmet Özdilek, Diakhate'yi Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.