Spor Toto Süper Ligde derbi büyük bir heyecana sahne oldu. Galatasaray evinde Beşiktaş'ı ağırladı


Galatasaray 0 - 1 Beşiktaş

90.DK MAÇ SONA ERDİ Galatasaray 0 - 1 Beşiktaş

88.DK: Top bu dakikalarda Galatasaray'ın hakimiyetinde. Sarı - kırmızılılar beraberlik golü adına baskı kurmaya çalışıyor.

82.DK: Galatasaray gole çok yaklaştı. Carole'nin sol kanattan ortasında savunmadan seken topu ceza sahasında önünde bulan Podolski'nin vuruşu üstten dışarıya gitti.

80.DK: Rodrigues'in sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu uzaklaştırdı.

75.DK: Bruma sol kanattan orta yapmak isterken Beck araya girdi ve top dışarıya gitti. Hakem topun son olarak Bruma'dan dışarıya gittiğini işaret etti.

72.DK: Gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Babel içeriye kat ettikten sonra vuruşunu yaptı. Onun şutu kalecide kaldı.

71.DK: Beşiktaş'ta Talisca yerini Tolgay'a bıraktı.

69.DK: De Jong sol kanatta hareketlenen Carole'yi topla buluşturmak istedi ancak Beck zamanında araya girerek Carole'nin topu almasına engel oldu.

67.DK: Beşiktaş'ta Gökhan yerini Beck'e bıraktı.

64.DK: Sneijder savunmanın arkasındaki Tolga'tı topla buluşturmak istedi ancak Tolga kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyonda topu kontrol edemedi.



60.DK: Galatasaray'da Selçuk yerini Tolga'ya bıraktı.

55.DK: Gelişen Beşiktaş atağında Quaresma'nın sağ kanattan ortasını savunma karşıladı. Sonrasında topu alan Babel ceza sahasındaki Cenk'i düşündü ancak pozisyon ofsayt.

47.DK: Talisca serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Onun vuruşunda baraja çarpan top kaleci Muslera'yı yanılttı ve ağlara gitti.

47.DK:GOL! ( 0-1 ) 

46.DK: İkinici yarı başladı

45.DK: İlk yarı sona erdi. Galatasaray 0 - 0 Beşiktaş

44.DK: 
Beşiktaş'ta bu kez Quaresma ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu yandan dışarıya gitti.

37.DK: Hava topu mücadelesinde Cenk'e faul yapan Selçuk sarı kart gördü. Beşiktaş orta sahadan serbest vuruş kullanacak.

35.DK: Hızlı gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Bruma ceza sahasına hareketlenen Yasin'i düşündü ancak topun şiddetini iyi ayarlayamadı ve top dışarıya gitti.

30.DK: Sneijder'in sol kanattan kullandığı kornerde Fabri kalesini terk ederek topu aldı.

27.DK: Talisca'nın kaptırdığı top sonrası gelişen Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Yasin ortasını yaptı. Onun ortasında Marcelo topu karşıladı.

25.DK: Galatasaraylı futbolcular kendi aralarında pas yaparken araya giren Atiba savunmanın arkasına koşu yapan Cenk'i düşündü ancak savunma araya girdi.

22.DK: Selçuk Talisca'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Galatasaray orta sahadan serbest vuruş kullanacak. Müdahalenin ardından Talisca sarı kart gördü.



15.DK: Adriano bu kez ceza sahasına hareketlenen Talisca'yı topla buluşturmak istedi ancak topun şiddetini iyi ayarlayamayınca top dışarıya gitti.

12.DK: Quaresma'nın kullandığı kornerden sonra hızlı gelişen Galatasaray atağında ceza sahasında topla buluşan Yasin yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

10.DK: Gelişen Galatasaray atağında Selçuk ceza sahasındaki Podolski'yi topla buluşturmak istedi ancak Fabri zamanında kalesini terk ederek topu aldı.

5.DK: Beşiktaş tehlikeli geldi. Quaresma'nın sol kanattan ortasında Babel'in kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.

2.DK: Quaresma'nın kaptırdığı top sonrası topu alan Hakan sol kanatta hareketlenen Bruma'yı düşündü ancak savunma araya girdi.

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar

MAÇIN İLK 11'LERİ
 
GALATASARAY: Muslera, Semih Kaya, Hakan Balta, Chedjou, Carole, Selçuk İnan, De Jong, Bruma, Yasin, Sneijder, Podolski

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun
 
BEŞİKTAŞ TARAFTARINI UYARDI
Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Beşiktaş taraftarının bireysel olarak Türk Telekom Arena’ya gitmemeleri istendi. Misafir takım taraftarlarının maç günü Vodafone Arena’da toplanacağının belirtildiği açıklamada, "Deplasmanda oynayacağımız derbi maçta Beşiktaşımıza destek verecek taraftarlarımızın maç günü saat 14.30’da Vodafone Arena’da bir araya gelmeleri gerekmektedir. Türk Telekom Arena’ya hareket saati 15.30’dur. Derbiye taraftarlarımızın bireysel olarak gitmemelerini önemle hatırlatırız." ifadeleri kullanıldı.
LİGDE GALATASARAY ÖNDE
Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 117 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.
İki takımın ligde karşı karşıya geldiği 117 maçta Galatasaray 43, Beşiktaş ise 32 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar, 42 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 146, siyah-beyazlılar 123 gol attı.
 
TT ARENA'DA 7. RANDEVU
Galatasaray ile Beşiktaş, yarınki maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'da daha önce 6 kez karşı karşıya geldi.

Tamamı Süper Lig'e dahil bu maçlardan 4'ünü ev sahibi sarı-kırmızılılar kazandı, Beşiktaş sadece, şampiyon olduğu geçen sezon galip gelebildi. Türk Telekom Arena'daki bir maç da berabere biterken, Galatasaray 10, Beşiktaş 6 gol attı.
 
SON 25 MAÇTA 5 KIRMIZI
Derbi öncesinde, rekabetteki son 25 lig maçında hakemler yalnızca 5 kez kırmızı kart kullandı.

İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 25 derbide hakemler sadece Beşiktaşlı Delgado, Hilbert ve Veli Kavlak ile Galatasaraylı Melo'ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi.

Bu süre içinde hakemler ayrıca iki takım oyuncularına toplam 129 sarı kart gösterdi. Beşiktaş'tan 67, Galatasaray'dan ise 62 futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.
 
PENALTIYA DİKKAT!
Galatasaray-Beşiktaş derbilerine son yıllarda penaltılar damgasını vuruyor.

İki takım arasında ligde yapılan son 28 maçta hakemler toplam 12 kez penaltı kararı verdi, 8 karşılaşmada penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı.

Rekabetteki son 28 lig maçında hakemler Galatasaray için 8, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray 2 kez penaltı kaçırdı.
 
İLK GOLÜN ÖNEMİ BÜYÜK
İki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda ilk golü atan ekip sadece bir kez yenildi.

2013-2014 sezonunun ilk yarısında olaylar sebebiyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 21 maçtan 16'sında ilk golü atan takım galip geldi, 4'ü berabere sonuçlandı. Bu dönemde sadece geçen sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray, Sneijder'in golüyle öne geçmesine rağmen, Gomez ve Gökhan Töre'nin golleriyle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
 
ŞUBAT DERBİLERİ
Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi, rekabetin şubat ayındaki 27. randevusuna sahne olacak.

İki ekip, 93 yıllık rekabetteki toplam 340 maçtan 26'sını şubat aylarında oynadı.

Yılın en kısa ayındaki maçlarda Galatasaray 11, Beşiktaş 9 galibiyet alırken, 6 maçta ise eşitlik bozulmadı, her iki ekip de 38'er gol attı.
İki takım şubatta en son 2014 yılında karşılaştı. Türk Telekom Arena'da 22 Şubat'ta yapılan lig derbisini Galatasaray 1-0 kazandı.

Öte yandan iki takım, şubat ayında lig maçlarında 7 kez karşılaştı, Galatasaray 4, Beşiktaş 2 galibiyet aldı, bir maç berabere tamamlandı.
 
SON 10 MAÇ
Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:
 
     Tarih              Stat  Organizasyon  Sonuç (GS-BJK) 
 26.08.2012   BJK İnönü   Lig  3 - 3
 27.01.2013  Türk Telekom Arena  Lig   2 - 1 
 22.09.2013  Atatürk Olimpiyat  Lig  3 - 0 (Hükmen)
 22.02.2014  Türk Telekom Arena   Lig   1 - 0 
 04.01.2015  Atatürk Olimpiyat  Lig  2 - 0
 24.05.2015  Türk Telekom Arena  Lig  2 - 0
 14.12.2015  Atatürk Olimpiyat  Lig  1 - 2
 08.05.2016  Türk Telekom Arena   Lig  0 - 1
 13.08.2016  Konya Büyükşehir Bld. Süper Kupa   1 - 1 (Penaltılarla 3-0) 
 24.09.2016  Vodafone Arena  Lig  2 - 2