Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () -

FİNAL İLK KEZ KONYA'DA

Ziraat Türkiye Kupası'nda bugüne kadar 12 farklı şehirde oynan final maçlarına ilk kez Konya ev sahipliği yaptı. Karşılaşma 1950 yılında faaliyete geçen 21 bin 968 seyirci kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda oynandı.TARAFTARLAR İKİ AYNI NOKTADAN STADA ALINDI

Eskişehirspor ile Galatasaray arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçında iki takım taraftarları için stadyumun geliş güzergahları ikiye ayrıldı. Eskişehirspor taraftarları stadyuma, Muhlis Koner ve Larende Caddeleri istikametinden alınırken Galatasaray taraftarları ise Feritpaşa Caddesi ve Stat Sokak güzergahından stadyuma alındı. Stadyumu'nun kapıları, müsabakadan 4 saat önce taraftarlara açıldı. Stadyum dışında da alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. İki takımın taraftarının karşılaşmaması için önlem alındı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yaklaşık 22 bin kişilik stadyumda biletlerden yaklaşık 9 bin 600'ünün Galatasaray'a, bir o kadar da Eskişehirsporlu taraftara ayrıldı. Maçı 200'ün üzerinde basın mensubu takip ederken, Karaman, Aksaray ve Mearsin'den takviye güvenlik gücü maç için Konya'ya geldi. Karşılaşmada 1500'ü resmi olmak üzere yaklaşık 2000 kolluk kuvveti görev aldı.

TRİBÜNLER TAMAMEN DOLDU

Eskişehirspor ve Galatasaray taraftarları stadyumda kendileri için ayrılan bölümleri tamamen doldurdu. Karşılaşma öncesi tezahuratlarla oyunculara destek verdi. Kırmızı-siyahlı ekibin taraftarları tribüne 'Hayallerle büyüyen çocuklar şimdi kuyapa uzanıyor' yazılı pankart açtı.

BAKAN KILIÇ VE DEMİRÖREN MAÇIİZLEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Ziraat Türkiye Kupasını protokol tribününden izledi. 

AYSAL KARŞILAŞMAYI STADYUMDAN İZLEYEMEDİ

Sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK tarafından 30 gün hak mahrumiyeti cezası alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, tribündeki yerini alamadı. Eskişehir Başkanı Mesut Hoşcan ise karşılaşmayı izleyenlerd arasındaydı.

1.5 SAAT ÖNCE STADA GELDİLER

Eskişehirspor teknik ekibi ve futbolcular karşılaşmadan yaklaşık 1,5 saat önce stadyuma gelerek sahaya çıktı. Çimleri inceleyen futbolcular taraftalarını selamlayarak tekrar soyunma odasına döndü. Her iki takımın oyuncuları da karşılaşmadan yaklaşık yarım saat önce sahaya çıkarak ısınmaya başladı. Taraftarlar takım oyuncularına tezahuratlarla destek verdi.

GALATASARAY'DA 1 EKŞEHİSPROR'DA 2 EKSİK

Galatasaray’da olası bir kupa zaferini hep birlikte kutlamak için, 33 futbolcu birden Konya’ya getirdi. Sakat olan Drogba maç kadrosunda yer almadı.  Sakatlığı geçen Muslera ise kaledeki yerini aldı.

Eskişehirspor’da yaşadığı ağır sakatlık nedeniyle sezonu kapatan Diego ve Onur Bayramoğlu kadroda yer almadı. Eskişehispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam en son oynadıkları Kayserispor maçının ilk 11'inden 8 farklı oyuncuya ilk 11'de yer verdi. Galatasararay'ın 3-2 galipg eldiği Gençlerbirliği maçında sahaya ilk 11'deçıkan Hayroviç ve Veysel Sarı ise 18 kişilik kadroya giremedi. 

kUPA SERGİLENDİ

Ziraat Türkiye Kupası karşılaşma öncesi saha kenarında sergilendi. İki güvenlik görevlisinin sürekli kupanın başında durması dikkat çekti. Müsabaka öncesi sahaya çıkan genç sporcular üzerinde Ziraat Türkiye Kupası ile Galatasaray ve Eskişehirspor'un amblemlerinin bulunduğu dev bayrak açtı.

YAZICI İÇİN SAYGI DURUŞU

İstiklal Marşı öncesi bir yıl önce veat eden Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Karşılaşma başlamadan önce takımlarını destekleyen Eskişehirsporlu taraftarlar meşaleler yakarak sahaya attı. 

DOSTLUK GÖRÜNTÜSÜ VERDİLER

Gatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini karşılaşma öncesi Eskişehirspor  yedek kulubesine giderek Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'a Galatasaray'ın formasını hediye etti. 

MKY(İA/)