Ülkemizde estirilmeye çalışılan terör havasına her kesimden tepkiler yükselirken, milletin birliğine kast edenlere karşı en anlamlı cevaplardan birini futbol ailesi verecek. Spor Toto Süper Lig’de yer alan kulüplerde forma giyen yerli ve yabancı yıldızlar karması, yarın akşam Vodafone Arena’da saat 20.00’de teröre karşı dayanışma maçına çıkacak, elde edilecek bütün gelir şehit ailelerine bağışlanacak. Konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ortak basın toplantısı düzenledi.

Beraberliğimizi bozamazlar!
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Ülkenin birlik ve beraberliğinin bu tip saldırıların ve ihanetlerin bozamayacağının altını çizmek buradayız. Sporun birleştirici, gücünün hepimiz farkındayız” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘milli seferberlik’ çağrısını hatırlatan Bakan Kılıç, “İşte tam da bunu gerçekleştirmek üzere buradayız. Bunun için hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Spor camiamıza, futbol camiamıza düşen en büyük sorumluluk da tribünlerde, sahalardaki birlik ve beraberliktir. Bütün farklı renklere gönül vermiş olan taraftarlarımız; bir arada takımlarını sahalarda destekleyeceklerdir” ifadelerini kullandı. 

Teröre inat daha çok birlik
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Perşembe günü ‘devlet millet el ele’ sloganıyla her takımımızdan 1 yabancı 1 yerli oyuncunun dahil olacağı temsili bir maç oynanacak. Bu maçın gelirleri şehit ailelerine gidecek” açıklamasını yaptı. Fatih Terim de, “Hepimiz bilinçli bir şekilde bu acıyı sırtlayıp elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Şehitlerimizin emanetlerini korumalıyız. Bu caniliği yapanların, yanında yer alanların akıttıkları kanda boğulmalarını diliyorum. Bu vatanı korumak için şehit olan insanlarımızın ailelerine destek vermek istiyoruz. Teröre inat daha çok birlik ve beraberlik, daha çok sevgi için buradayız” dedi. 

Maçı Cüneyt Çakır yönetecek
Devam eden lig yarışı sebebiyle hiçbir kulübü zorda bırakmamaya özen göstereceklerini belirten Fatih Terim, “Oyuncuların oynama sürelerini çok kısa tutacağız, risk olmaması için. Cüneyt Çakır ve onun hakem triosu bizlerle birlikte olacak. Yurt dışında oynayan oyuncularımız Ardalar, Buraklar, Hakanlar hepsi eğer imkânları varsa gelebilirler buradan davet ediyorum. Maçın hakemi de Cüneyt Çakır olacak. Acaba başkanlarla, oyuncularla, sanatçılarla 8-10 mikrofon koyup İstiklal Marşı’nı beraber söylesek mi diye bir fikrimiz var. Belki gelecek sene mutlulukla ilgili bir konuda tekrar bir araya gelip bu maçı geleneksel hale getiririz” ifadelerini kullandı. 
Şimdiden

13.5 milyon lira toplandı
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise “Futbolcularımız Edin Visca ve Epureanu, milli formayla sahaya çıkmak istiyorlar. Böyle bir talep geldi. Edin Visca dediğiniz oyuncu 7 yıldır bizde. O da buraya bir aidiyet hissediyor ve ay-yıldız altında oynamak istiyor. Bu organizasyon yaraları sarar mı? Sarmaz. Ama ‘Biz de buradayız’ demek istiyoruz. Şu ana kadar 13.5 milyon lira topladık” dedi. TFF’den yapılan açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı koordinasyonunda gerçekleşecek organizasyona Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da teşrif edecekler” denildi.
Futbol ailesi şehitler için tek yürek oldu, teröre karşı sahaya!