FRANSA'nın Ukrayna'yı konuk ettiği Dünya Kupası Avrupa elemeleri rövanş maçında ev sahibi Fransa'nın attığı ikinci gol büyük tartışmalara yol açtı. 2014 Dünya Kupası baraj maçlarında ilk mücadeleyi Ukrayna'ya 2-0 kaybeden Fransa, ikinci maçta rakibini 3-0 yenerek elemeyi başardı. Ancak karşılaşmaya maçın Slovenyalı hakemi Damir Skomina kararları damga vurdu. Ceza sahası içerisinde oluşan karambolde net bir şekilde ofsayt durumunda bulunan Benzema'nın pozisyonuna hakem 'devam' kararı verdi ve o gol ile Fransa 2-0 öne geçti.
Slovenyalı hakem Damir Skomina bu skandal gol kararı vermesinin ardından akıllara 2009'da oynanan Fransa-İrlanda Cumhuriyeti maçı geldi. 2010 Dünya Kupası play-off maçında Fransa, normal süresi 1-0 İrlanda'nın lehine sonuçlanan maçtan 1-1'lik skorla ayrılmış ve Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanmıştı. O maçın İsveçli hakemi Martin Hansson'un Henry'nin topu eliyle düzelterek golü 104. dakikada Gallas'a attırması uzun süre konuşulmuş, Henry'nin eliyle düzelttiği durum için, "Tüm eller Henry'i işaret ediyor" ve "Hakeme göre Henry'nin eli kural dışı değil, Tanrı'nın eli" başlıkları atılmıştı .Hatta İrlandalılar UEFA Başkanı Platini olmasından dolayı 'hakem baskı altında' kaldı iddiası yapmıştı.
Öte yandan FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı ilk karşılaşmada Fransa, rakibine 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmayı iki takım da 10 kişi tamamlamış ve Ukrayna ikinci golünü penaltıdan atmıştı. Zorlu maçı kritik bir hata yapmadan tamamlarken sergilediği performansla alkış toplamıştı.
Bu arada Fransız kulüplerinden Lyon, deplasmanda Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımıyla oynadığı; tarihi bir skora imza atıp rakibini deplasmanda 7-1 yenmişti. Bu maç sonrasında maçın skoru şaibe yaratmış ve Platini'nin başkanlığındaki UEFA Yönetimi bu konuda sessiz kalmıştı. SS(UD/FG)