"BEŞ KUPA KAZANMAK BALLON D'OR İÇİN YETERLİ DEĞİL" 2013 yılı Altın Ayakabı Ödülü'nde Ronaldo ve Messi'nin altında kalarak üçüncü olan Bayern Münih'in Fransız yıldızı Franck Ribery, Alman basınına Ballon D'Or ödülü sonuçunu değerlendirdi.

2013 yılının en başarılı futbol takımı olarak oynadığı her turnuvayı kazanan Bayern Münih takımının yıldızı Ribery FIFA'nın dağıttığı Ballon D'Or ödülünde yaşadığı hüsranla ilgili yaptığı ilk açıklamasında, "Bu ödülü kazanmak için daha ne yapmalıyım bilmiyorum. Ben bencil bir insan değilim. Ballon D'Or ödülü yerine bu senede Bayern Münih ile tüm kupaları tekrar kazanmayı tercih ederim ve tabiki Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupasını kazanmak benim daha çok önem verdiğim şeyler. Tabii ki Ballon D'Or ödülünü kazanmak isterdim ama her şey yolunda ve önüme bakıyorum" ifadelerini kullandı.

Bayern Münih Sportif Direktörü Matthias Sammer ise Ribery'in kendisi için bir numara olduğunu belirtip şunları söyledi;

"Demokratik bir oylama sonuçu Ribery bu ödülü kazanamadı ama bizim için o hala bir numara. O takımı için herşeyini sahaya verdi ve tüm kupaları kazandı. Ancak Altın Ayakabı ödülünün kararını başkaları veriyor" dedi. SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL / SS (GH)