Motor sporlarının en çok takip edilen organizasyonu Formula 1'de yaşanan kaza yarışa damga vurdu.

Formula 1 Singapor'da inanılmaz kaza!

Singapur'daki 5 bin 65 metrelik Marina Bay Street Pisti'nde, 61 tur üzerinden koşulacak yarış, araçların çıkış anında yaşanan kazayla başka bir boyut kazandı.

Formula 1'de dört dünya şampiyonluğu bulunan Ferrari pilotu Sebastian Vettel dün, 1.39.491'lik derecesiyle pole pozisyonunu elde ederken, Red Bull-TAG Heuer'in Hollandalı pilotu Max Verstappen 1.39.814 ile ikinci, takım arkadaşı Daniel Ricciardo ise 1.39.840 ile üçüncü en iyi zamana imza atmıştı.
 

YARIŞIN HEMEN BAŞINDA KAZA


Araçlara yeşil ışıklar yanar yanmaz 4. sıradan iyi bir başlangıç yapan Ferarri pilotu Kimi Raikkonen, Red Bull-TAG Heuer'den Max Verstappen'in arka lastiğine temas etmesi sonucu yarış dışı kaldı. Max Verstappen de karıştığı kaza ile yarışa erken veda etti.



İlk sırada çıkış yapan Sebastian Vettel ise Ferarri'sinin ön tarafını kontrol edemeyince bariyerlere tosladı ve yarışı takım arkadaşı Rakikkonen gibi noktalamak durumunda kaldı. Vettel'in aracının ön kanadını kaybettikten sonra bir süre yarışa geri geri devam etmeye çalışması ilginç görüntülerin yaşanmasına sebep oldu



Yarış pistteki parçaların toplanması için kısa bir süre güvenlik aracının arkasında devam etti. Kaza sırasında 5. sırada olan Lewis Hamilton (Mercedes) aradan sıyrılarak ilk sıraya yerleşti