Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'nin rüşvet iddiasıyla Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Nisan ayından beri süren davanın 15. duruşmasında Ecclestone suçsuzluğunu savunmaya devam etti.

Duruşmada şahit olarak dinlenen Ecclestone'nin aile vakfı "Bambino"nun müdürü Frederique Manuella Flournoy, Ecclestone'nin ifadelerinin doğru olduğunu söyledi ve Gribkowky'nin aile vakfının yapısı hakkında imalı konuşmalar yaptığını vurguladı. Flournoy, "Gribkowsky'nin vergi dairesine şikayet edebileceği rizikosunun ortada olduğunu var saymak zorundaydık. Bu, Ecclestone'nin çok yüksek vergi cezalarına uğraması demekti. Onun için Gribkowsky memnun edecek para ödendi" dedi.

2011 yılından bu yana Ecclestone hakkında soruşturma yürüten Münih Savcılığı, 83 yaşındaki Ecclestone'ye karşı Bayern LB Bankası'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Gribkowky'e Formula 1 hisselerinin satışına aracılık etmede rüşvet verme suçlamasıyla dava açmıştı.

Ecclestone'nun, Gribkowky'ye Formula 1 hisselerinin satışında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlandığı ifade ediliyor. Gribrowski, bu parayı aldığı ve vergilenmediği gerekçesiyle 1,5 yıl önce 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Eğer Ecclestone suçlu bulunursa, on yıl kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.