TOROS Yağmur Anadolu Lisesi öğrencisi Sümeyye Erol, atletizmde Şubat ayı içerisinde üç büyük başarıya imza attı.

Genç Bayanlar kategorisinde Avrupa Üçüncülüğü, hemen ardından Türkiye Kulüpler Kros Ligi'nde Türkiye ikinciliği, son olarak kendisine Türkiye Şampiyonluğu yolunu açan Bölge Şampiyonluğu olmak üzere üç büyük zaferin sahibi olan Sümeyye Erol, arkadaşları arasında 'Fırtına kız' olarak anılmaya başlandı.

Portekiz'in Albuterin kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Kros Yarışmaları'nda Sümeyye Erol, takım halinde Genç Bayanlar kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldu. Erol, ardından Antalya'da yapılan Türkiye Kulüpler Kros Ligi 3. Kademe Yarışmaları'nda ferdi sıralamada Türkiye ikincisi oldu. Sümeyye Erol son olarak Adana'da gerçekleştirilen Liseler Arası Kros Bölge Şampiyonası'nda 3000 m'de Bölge Şampiyonluğunu elde etti. Sümeyye Erol, böylece 1 Mart tarihinde Mersin'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.

Özel Toros Yağmur Fen- Anadolu Liseleri Müdürü Serkan Yavuz, “Öğrencimiz Sümeyye Erol, atletizmde Antalya için başarıyı simgeleyen isim haline geldi. Antrenörü Mehmet Kiper eşliğinde azimle çalışmalarına devam ediyor ve katıldığı her yarıştan mutlaka güzel dereceyle dönüyor. Azmini ve başarılarını takdirle karşılıyoruz. Öğrencimizi ve antrenörünü azimlerinden ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)