Mustafa AKIN, İstanbul-

Aralık 2013'den bu yana düzenlenen etkinlikler basketbolseverlere keyifli anlar yaşattı. 11 yaş kategorisinde 145 takımdan 3500 sporcunun katılımı ile gerçekleşen müsabakalar kıyasıya mücadelenin yaşanmasına neden oldu.

Aralarında Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Fenerbehçe, Teşvikiyespor, Bizimkent, FVM Işık Okulları, Açı gibi güçlü takımların bulunduğu ligde gelceğin basketbolcuları, basketbolseverlere doyumsuz bir karşışalma sundu.

Finspor Gelişim Ligi ile ilgili bilgi veren Finspor Gelişim Ligi Basın, Halkla İlişkiler ve Reklam Danışmanı Volkan Şirinoğlu, ''Finspor Gelişim Ligi'nin bu yıl dördüncü kez düzenlediğini ve 145 alt yapı kulübünden 3500 sporcunun mücadele ettiğini belirtti. Şirinoğlu '' Yakşalık 6 boyunca mücadele edildi. Bugün U12 kategorisinde bir sona geldik. Bu sonda da Teşvikiye Spor Kulübü birinci sırada yer aldı. Final maçı son derece mücadele içerisinde geçti. Son periyoda kadar takımlar başa baştı ve tribünler görülmeye değecek kadar doluydu. Teşvikiye Spor Kulübü 21 maçtır yenilmeyerek finale kadar çıktı'' dedi.

U 12 kategorisinde mücadele eden Teşvikiye Spor Kulübü Antrenörü Gökay Kızıltuğ ise, ''Teşvikiye Spor Kulübü olarak Temmuz ayının başındna beri çalışmalarımıza başladık ve bu zaman kadar aralıksız olarak devam ettik. Bütün çocuklar özveri ile çalıştılar ve hiç antrenmanlara ara vermedik. Çok maç yaptık tecrübe kazandık. Bu çok çalışmanın mükafatını da burada Gelişim Ligi'nde U12'de şampiyon olarak aldık. Haftada 3-4 gün aralıksız olarak çalışmalarımız sürdü burada en büyük destekçilerimiz velilerimizdi. Velilerimiz der ve dershane porgramlarını çocukların antrenmanlarına göre ayarladılar ve antrenör ekibimiz, çocuklar, veliler büyük özveri ile çalışarak bu sonucu elde ettik. Hepsini tebrik ediyorum. Bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.



U 12 kategorisi Seri A Takımlarında;

1-Anadolu Efes

2-Galatasaray

3-Fenerbahçe

U 12 kategorisi B Takımlarında;

1- Teşvikiye

2- Bizimkent

3- Balkan Yeşlilbağlar

U 14 kızlarda;

1-Galatasaray

2- FVM Işık Okulları

3-Açı

ma (ud)