Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Bayanlar Grand Prix A Grubu'nda Japonya ve ABD maçlarını kazanan Filenin Sultanları, birinci ayağın son maçında dünya devi Rusya'ya voleybol dersi verdi. Millilerimiz, Rusya'yı 3 - 2 mağlup etti.

Ankara'da oynanan maça Neriman ve Kübra ile iyi başlayan millilerimiz, etkili servislerle rakibinin hücum direncini kırmayı başardı. Yüksek Rusya blokları karşısında plase toplarla sayılar kazanan Ay Yıldızlılar ilk teknik molayı 8-5, ikinci molayı ise 16-13 önde tamamladı. Setin son bölümünde blok-autlarla sayılar bulan Rusya karşısında milliler Bahar ile etkili olarak seti 25-23 kazandı.

Asuman'ın etkili servisleri libero Gizem ise savunma katkısıyla Rusya hücumlarını etkisiz kılan milliler, ilk teknik molayı 8-6 geride tamamlarken ikinci molayı ise 16-14 önde tamamladı. Büyük bir çekişmeye sahne olan ve karşılıklı sayılarla geçilen ikinci seti sultanlar 29-27 kazanarak durumu 2-0 yaptı. Üçüncü ve dördüncü sette yorularak oyundan düşen milliler karşısında Rusya etkili savunma yaptı. Üçüncü seti 25-14, dördüncü seti ise 25-18 kazanan Rusya durumu 2-2 yaptı.

Final setine müthiş başlayarak özellikle bloklarda Kübra ile etkili olan Milli takımımız saha değişimine 8-3'lük avantajla girdi. Rusya saha değişiminin ardından Malykh ile sayılar alarak maça ortak oldu. Meliha'nın hücumdan Neriman'ın ise servislerden aldığı sayalarla sultanlar seti 15-10 maçı ise 3-2 kazandı.

Grand Prix müsabakalarının ikinci ayağı 8-9-10 Ağustos tarihlerinde Türkiye, Almanya, Dominik Cumhuriyeti ve Sırbistan takımlarının katılımı ile yine Ankara'da oynanacak.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Vladimir Simonoviç (Sırbistan), Cheng Lai Chun (Tayvan)

TÜRKİYE: Asuman, Gözde, Bahar, Meliha, Neriman, Kübra, Gizem(Libero),Güldeniz, Gamze, Büşra,

RUSYA: Kosheleva, Fetusova, Malykh, Pasynkova, Podskalnaya, Kosianenko, Kryuchkova(Libero), Shcherban, Bavykina, Obmochaeva, Malova(Libero), Zaryazhko

SETLER: 25-23,29-27,14-25, 18-25, 15-10

SÜRE: 129 Dakika (29-34-26-25-15)