Ali DANAŞ / İstanbul,

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Vodafone Arena Stadı'nın en büyük sorununun çatı olduğunu dile getiren Orman, şartların oluşmaması durumunda 2 yıl çatısız oynamak zorunda kalabileceklerini açıkladı.

Stat, kolej ve Akatlar ile ilgili bilgiler veren Fikret Orman kendisi ve yönetimi ile ilgili eleştirilere'de cevaplar verdi.

''Maalesef bizim kültürümüzde düello yok pusu var '' diyerek konuşmasına başlayan Orman bizim kulübümüzde ''Maddi erezyondan çok ahlaki erezyon var'' dedi. Hiç bir rakiplerinde 5-10 tane internet sitesi olmadığını anlatan Orman ''Eline laptop alan yazıyor, tehdit oluşturuyor. Bu ahlaksızca ve şerefsizce yapılan eleştirilere cevap vereceğim yer burasıdır'' diyerek ''Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Düşünün maça gitmeyin diye kampanya yapılıyor. Bu yapılır mı? Çok kararlı geldim. Bunun kökünü kazımadan da buradan gitmeyeceğim'' diye konuştu.

Yıldırım Demirören ile ilgili ''İki senedir kan içtim kızılcık şerbeti dedim'' diyerek bu konudaki yaşadığı zorlukları dile getiren Orman, artık sonuna geldiklerini ve Demirören'e olan borcun kısa bir zaman içinde çözüleceğini açıkladı.

Beşiktaş'ı kurtarmak için göreve geldiklerinin altını çizen başkan Orman ''Bizim Beşiktaş'ta bir kuruşluk abidik gubidik işimiz olmadı. Her şeyimiz kayıtlı ve resmidir. İsteyen herkes kulüpten bunların belgelerini temin edebilir'' dedi.

Geçtiğimiz hafta kulüp tarafından yapılan Fenerbahçe'nin 'seyircisiz oynama' cezası açıklamasının eleştirilmesine cevap veren başkan Orman ''Fenerbahçe ile alakalı yaptığımız açıklamadaki metin biraz yanlış anlaşılır olmuş. Bunu da kendi aramızda konuştuk. Asıl demek istediğimiz Fenerbahçe gibi bizde şampiyonluğa oynayabilirdik ve seyircisiz oynanmamalı düşüncesiydi'' şeklinde konuştu.