FIFA, Kosova'nın dostluk maçlarıyla ilgili kararını açıkladı.

FIFA, Kosova'ya dostluk maçları yapmasına izin verildiğini, ancak bu karşılaşmalarda dipnotun kullanılması gerektiğini ve devlet sembollerinin kullanılamayacağını bildirdi. Buna göre Kosova Milli Futbol Takımı'nın yapacağı dostluk maçlarında futbolcuların formalarında Kosova yazılmayacak ve maç öncesinde milli marş söylenmeyecek.

Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kosova'nın dostluk maçları yapılmasına izin verildi. Fakat bu maçlarda dipnotun kullanılması dışında, devlet sembollerinin olmaması nedeniyle üzüntü duyuyoruz. Bu maçlarda Kosova devletinin sembollerini kullanamayacağımızın üzüntüsü içinde olduğum halde, dostluk maçlarının Kosova'da olduğu gibi Kosova dışında da yapılması önemlidir. Bu maçlar için Sırbistan'la danışma olmayacak. Kosova, dostluk maçları konusunda kendi karar verecek. Kosova Milli Takımı, Eski Yugoslavya'dan ayrılan ülkelerin takımlarıyla bir süre için dostluk maçına çıkamayacak. Ancak bu karar geçici. Mart ayında FIFA İcra Komitesi'nin toplantısından sonra kararın tekrar değişeceği ve Kosova Futbol Federasyonu'nun talep ettiği şekilde olacağı umudundayız" diye konuştu.

Vokri ayrıca, bu karadan sonra İstanbul'a hareket edeceğini ve Türkiye Milli Takımı ile bir dostluk maçı için görüşmelerde bulunacağını söyledi. tk (os)