FIFA, üst üste 3. kez Dünya Kupası'na katılmayı başaran Fildişi Sahili Takımı için, ''Fildişi Sahili'nin altın jenerasyonu için son şans'' başlıklı yazı yayınladı.
Fildişi Sahili Takımı'nda morallerin yüksek ve hedeflerin büyük olduğunu altını çizen FIFA, ''Afrika'da Fildişi Sahili'nin bu takımı 'Altın Nesil' olarak adlandırılıyor ve onların belkide son kez birlikte oynayacağı Dünya Kupası'nda, onlardan başarı bekleniyor'' denildi.
Fildişi Sahili Teknik Direktörü Sabri Lamouchi ve kadroda yer alan dünyaca ünlü yıldızlar Yaya Toure, Salomon Kalou ve ülkemizde Galatasaray'da oynayan Didier Drogba, FIFA'nın resmi sitesine konuştu.
Teknik patron Lamouchi konuşmasında, ''Takımımla gurur duyuyorum. 18 ay boyunca çok çalıştık ve bu başarıyı hakkımızla kazandık. Şimdi bunu Dünya Kupası'nda da devam ettirmek istiyoruz'' dedi.
DROGBA: ''BİRAZ ŞANS LAZIM''
''Fildişi Sahili gibi küçük bir ülke için 3. kez üst üste Dünya Kupası'na katılmak müthiş bir başarı'' diyen Drogba ise, sözlerine şöyle devam etti;
''Bu maceranın içinde olduğum için ve ülkem adına futbol tarihi yazan kadroda bulunmaktan gurur duyuyorum. Bu Dünya Kupası'nda özel birşeyler yapmak istiyoruz. Daha önce katıldığımız son 2 Dünya Kupası'nda istediğimiz başarıyı sağlayamadık. Bizim için zor geçmişti ama bu sefer biraz da şans bizimle olursa istediğimiz başarıyı yakalacağımızdan eminiz. En azından gruptan çıkmak istiyoruz.'' (SS/FG)