Canan KAYA, Sao Paulo -

Katar'ın 2022'de düzenlenecek Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak olmasının yankıları sürerken, FIFA Başkanı Sepp Blatter sert bir çıkış yaptı.

Katarlı yetkili Muhammed Bin Hammam'ın FIFA 2022 Dünya Kupası'na ülkesinin evsahipliği yapması adına birçok üst düzey yetkiliye rüşvet verdiği

iddia edilmiş, olayın ardından FIFA'nın en önemli ticari ortaklarından "Adidas, Sony, Visa, Coca-Cola ve Hyundai" şirketleri konunun soruşturulmasını istemişti.

64. FIFA Kongresi öncesinde Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) toplantısında konuşan Blatter, Katar'ın FIFA

2022 Dünya Kupası evsahipliğini rüşvetle kazandığı iddialarına karşılık bunun "ırkçı bir saldırı" olduğunu ve bazı güçlerin FIFA'yı yıkmaya çalıştığını iddia etti.

"FIFA çok güçlü olduğu için kurumumuzu yok etmek istiyorlar ama bizi yıkamayacaklar" değerlendirmesinde bulunan Blatter, "FIFA Etik Komitesi, bu iddiaların da yer alacağı raporlar hakkındaki kararını eylül ya da ekim gibi açıklayacak" bilgisini de verdi.

FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia ise dünya kupasına 2018 ve 2022'de evsahipliği yapacak Rusya ve Katar'a ilişkin iki

yıl boyunca hazırlanan soruşturma raporlarının temmuz ortasında sonuçlanacağını ve ardından hukuksal değerlendirme sürecinin başlayacağını hatırlattı.

ck (ud)