ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliğ Başkanı Sepp Blatter, Kıbrıs futbolunun birleşimine yönelik çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'yu ziyaretinin ardından Roma'daki Yabancı Basın Birliği'nde basın toplantısı düzenleyen Blatter, daha sonra Türk gazetecilerin Kıbrıs konusundaki sorusunu yanıtladı. Blatter, 5 Kasım'da Zürih'te taslak metni imzalanan, Kıbrıs Rum ve Türk futbol federasyonlarının birleşmesine yönelik anlaşmaya ilişkin, "Kıbrıs için çözümümüz var. 6 yıldan beri bununla uğraşıyoruz. Belgeler, tam olarak kabul edildi. Kıbrıs Rum kesimi federasyonu onay verdi. Şimdi Türk tarafından onay bekliyoruz. KKTC tarafından beklediğimiz bu onay mektubu umarım ay sonuna kadar gelecektir" diye konuştu. Siyasi çıkmazda olan Kıbrıs'ın her iki tarafının futbol sayesinde birleşeceğini belirten dünya futbolunun bir numaralı adamı Blatter, "Kıbrıs'ta ilk aşamada maçlar, sadece kulüplerarası düzeyde olacak. Milli takım düzeyinde değil" dedi.
Blatter, Fatih Terim'in milli takımın başına geçmesine ilişkin ise, "Bu, Türk milli takımı için büyük bir haber" dedi.
FİLİSTİN-İSRAİL SORUNU
Bir gazetecinin, FIFA'ya bağlı iki ülke olan Filistin ve İsrail'e ilişkin,
"İsrail'de maçlar yapılıyor, Filistin'de yapılamıyor" hatırlatması üzerine Blatter, "Filistin işgal altında olduğundan hiçbir şekilde iletişim kurulamıyor. Ne malzeme gidiyor ne de futbolcular. Biz bunun üzerine gidiyoruz, ama araya siyaset giriyor ve biz de bunu aşamıyoruz" dedi. EÇ(GH/FG)