Avrupa'da bulunan benzer kampların arasında FIBA kalite armasını taşıyan tek eğitim ve spor kampı YUBAC Basketbol Kampı, Beylikdüzü West Marina'da çalışmalara başladı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından lojistik destek verilen kamp dün başlarken ilk basket atışını Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çanakçı gerçekleştirdi.

Beylikdüzü, 22 yıldır eski Yugoslavya zamanından bu yana çok önemli sporcuların yetiştiği 40 kampa imza atan ve NBA'a basketbolcu yetiştiren YUBAC'ı ağırlıyor. 20-27 Haziran arası düzenlenecek kampa 11-19 yaşları arasında Türkiye, Körfez ülkeleri ve İspanya'dan 200'e yakın sporcu katılacak. Bugüne kadar YUBAC programlarından tam 25 bin oyuncu mezun oldu.

YUBAC BASKETBOL KOORDİNATÖRÜ ADIN ADINOVIC: ''GELECEK SENE DE BEYLİKDÜZÜ'NDE OLACAĞIZ''

YUBAC Basketbol Kampı'nın açılış gününde ilk konuşmayı yapan West Marina Müdürü Fuat Çimen, sporun kardeşlik duygularını geliştirdiğini belirterek, sporun her şeyden önce bir barış dili olduğunu söyledi ve tüm oyunculara başarılar diledi. YUBAC Genel Müdürü Milan Opacic de ilk kez İstanbul'da kamp yaptıklarını ifade etti. Öğrencilere eğitim verecek olan koçları teker teker tanıtan Opacic, tüm koçların önemli şampiyonlukları olduğunu ve oyunculara çok şey katacaklarını vurguladı. Opacic, Beylikdüzü Belediyesi'ne verdiği destekten ötürü de teşekkür etti. YUBAC Basketbol Koordinatörü Adin Adinoviç, Beylikdüzü'nün çok güzel bir ilçe olduğunu ve bu nedenle burayı tercih ettiklerini söyledi. Adinoviç, gelecek sene yine buraya daha kalabalık bir takım ile çıkmak istediklerini ifade etti.

ÇANAKÇI: ''ARANIZDAKİ TAKIM RUHU VE DOSTLUK ASLA ZARAR GÖRMESİN''

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu temsilen bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Zeki Çanakçı ise ''Son dönemde büyük takımlar arasında görülen yanlış çekişmelerin aksine aranızdaki takım ruhu ve dostluklar asla zarar görmesin'' dedi. Çanakçı sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sporda centilmenlik, dostluk önemli kavramlar. İşin ahlaki boyutunu önemsemeniz gerekiyor. Son dönemde büyük takımlar arasında görülen yanlış çekişmelerin aksine aranızdaki takım ruhu ve dostluklar asla zarar görmesin. Hepinize başarılar" şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından, basketbol oyuncuları ile basket sahasına giren Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Çanakçı ilk basketi atarak kampı başlattı. Ardından oyuncular, ısınma hareketlerini yaparak kamp çalışmalarına start verdi. Ünlü basketbolcuların ağırlanacağı kamp, 20-27 Haziran arasında İstanbul West Marina'da devam edecek.