PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kulübe ceza göndermesine ilişkin olarak "Fethiyespor'un yakın geçmişini incelemeden, klasik cezaları her hafta verip geçmek sporumuza bir şey kazandırmaz" dedi.
Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, Fethiyespor'un taraftarların küfürlü tezahürat yaptığı gerekçesiyle sürekli PFDK tarafından cezalandırıldığını savunarak, "Bu yönetmeliklerin bir tek amacı vardır. Türk sporunu evrensel fair-play koşullarında geliştirmek ve seyircinin olumlu biçimde maç izlemesinin ardından Türk futbolunun da gelişmesi amaçlanmaktadır. Bu açıdan bakıldığında Fethiyespor'un yakın zaman geçmişini incelemeden, klasik cezaları her hafta verip geçmek sporumuza bir şey kazandırmaz" diye konuştu.
Fethiyespor Anadolu'da ilk defa 'Sporda şiddetin önlenmesi için taraftar grupları neler yapmalı' konulu bir panel düzenlediğini, panelin sonunda kent parklarından birine 'Sporda barış ağacı' diktiğini anlatan Öztürk, "Yılın sonunda Fethiyespor taraftarı 'Yılın en centilmen taraftarı' seçilmiş ve kulübümüz para ödülü kazanmıştır. Bizim taraftar grubumuz Anadolu'dan Fethiye'ye gelen her takımı maçtan önce kaldığı otelde çiçeklerle ziyaret eden, maç öncesinde de her iki takımı aynı anda tribünlere çağırıp başarılar dileyen tek taraftar grubudur" dedi.
Taraftara da çağrıda bulunan Öztürk, şunları dile getirdi:
"Sahanın güney tarafındaki kale arkasında yönetim kurulumuzun astığı bir pankart her maçta durmaktadır. Bu pankartta 'Taraftarımızla başaracağız' yazmaktadır. Biz bu pankartı inanarak astık. Kulübümüzün tarihinde elde edilen her başarıda taraftarımızın kimliği vardır. Taraftarımızdan bundan sonraki süreçte olağanüstü dikkat göstermelerini önemle rica ediyoruz."

ET(SU/AÖ) FOTOĞRAF