TFF PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor'un antrenman sahasında, Muğla İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacak Gençlik Geliştirme Merkezi için inşaat çalışması başlatıldı. Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, yükselişe geçmiş bir takımın önünün başka türlü kesilemeyeceğini söyledi.
Cumartesi günü Şanlıurfaspor deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Fethiyespor kafilesinin sevinci kısa sürdü. Dün sabah saatlerinde kulüp binasında toplanan teknik heyet ve futbolcular, antrenman sahalarında iş makinelerini görünce şoke oldu. Fethiyespor A Takım ve diğer tüm yaş gruplarındaki sporcularının antrenman yaptığı sahasında, Muğla İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacak Gençlik Geliştirme Merkezi için inşaat çalışması başlatıldı.
'SAHAMIZ İŞGAL EDİLDİ'
Bu duruma tepki gösteren Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, yükselişe geçmiş bir takımın önünün başka türlü kesilemeyeceğini söyledi. Antrenman sahalarının şantiye alanına döndüğünü belirten İpekoğlu, Muğla İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün bu tavrının anlaşılamaz olduğunu kaydetti. Çalışmaların 2,5 ay sonra başlayabileceğini anlatan İpekoğlu, "Urfa'dan dönüp sahayı görünce büyük şok yaşadık. Sahanın yarısından fazlasına iş makineleri girmiş ve temel açılmış. Buraya, Gençlik Geliştirme merkezi adı altında bir bina yapılmak isteniyor. Elimizdeki tek antrenman sahası işgal ediliyor. Bu bir işgaldir. Çünkü Fethiyespor zor bir zamandan geçiyor. Fethiyespor, Muğla'yı tüm Türkiye'de üst düzeyde temsil ediyor" diye konuştu.
'İNEK SALSANIZ OTLAMAZ'
Yapılması gereken taktiksel antrenmanları gerçekleştiremediklerini kaydeden İpekoğlu, “Bu antrenmanlar için sahamızı kullanacağız. Ancak haftada 2 kereden fazla stadı kullanmak zemine zarar verecektir. Bu da maçlarda futbolumuzu olumsuz etkiler. Şehir merkezinde antrenman yapabileceğimiz başka sahaları da gezdim. Ancak bu sahalara inek salsanız otlamaz. Hangi mantıkla bu yapıldı anlayamıyorum" dedi.
ADANASPOR'U KONUK EDİYOR
Öten yandan Fethiyespor yarın kendi evinde oynayacağı Adanaspor maçı hazırlıklarını tesislerdeki küçük sahada yaptığı antrenmanla sürdürdü. Taraftarı önündeki maçtan 3 puanla ayrılmayı hedefleyen Fethiyespor'da sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Ahmet Aras, Artun Akçakın, Emre Okur, İrfan Başaran, Ali Dede, Kenan Karışık, Nikola Zizic ve Hakan Ateş'in sarı kart sınırında bulunması ise teknik heyeti düşündürüyor. Fethiye Şehir Stadı'nda yarın saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Deniz Ateş Bitnel yönetecek.