Fenerbahçe'ye yönelik silahlı saldırının ardından bugün sıcak gelişmeler yaşanıyor. Saldırıda kullanıldığı sanılan av tüfeği bulundu. Saldırının yapıldığı noktada aşağı yukarı tespit edildi. İşte bugün yaşananlar:

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, dün Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen saldırıyı düzenleyenlerin yerini aşağı yukarı tespit ettiklerini belirterek, “Biz en kısa sürede failin bulunacağını düşünüyoruz” dedi. 


İçişleri Bakanı Öztürk, İçişleri Bakanlığı’nda Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztürk, Fenerbahçe Kulübü’nden güvenlik önlemlerinin yetersizliğiyle ilgili yapılan açıklamaya ilişkin, “Yapılmış olan rutin bir koruma işlemidir. 
 
MAÇLARIN ERTELENMESİ KONUSU...
 
Bir eskort ve arkasından da bir koruma ekibi oluyor. Bu eğer yetersizse arkadaşlarımızın verecekleri rapora göre durum tatbik edilmesi mümkündür. Özellikle deplasmanlarda takımların bu tür olaylarla karşılaşmalarını önlemek bakımından daha sıkı tedbirler alınmalıdır ve alınacaktır. Maçlarımızın ertelenmesi konusunu federasyonumuzun alanına giriyor. Ama bence güvenlik bakımından ertelenmeyi veya iptal edilmeyi gerektirecek bir durum yoktur” dedi.
 
BULUNDUKLARI YERİ AŞAĞI YUKARI TESPİT ETTİK
 
Saldırının olabilecek en az ama önemli bir hasarla atlatıldığına dikkat çeken Öztürk, “Bir av tüfeğinin boş fişeği ve seri numarası olmayan el yapımı bir tüfek elimizdedir. Saldırıyı düzenleyenlerin henüz kaç kişi olduklarını bilmiyoruz. Bulundukları yeri de aşağı yukarı tespit ettik. Biz en kısa sürede failin bulunacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
 
Öztürk, saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Bütün spor kulüplerini bu saldırının dışında tutuyoruz. Otobüsün şoförü 1980 doğumlu Rize doğumlu Ufuk Kıran. Saldırı sonrası Kıran ilk olarak Sürmene Devlet Hastanesi’ne, daha sonra da Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde tedavi edildi. Kıran’ın bilinci yerinde, hayati fonksiyonların yerinde ve stabil durumdadır. Tedavisi devam ediyor” dedi. 
Olayın taraftarlıkla izahının olmadığını kaydeden Öztürk, Türkiye’nin büyük camialarından Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.  
 
JANDARMA AV TÜFEĞİ BULDU!
Sabah saatlerinden itibaren olayın yaşandığı bölgede çalışmalarını sürdüren polis ekipleri önemli bulgulara ulaştı. Yol kenarındaki bir ağacın dallarında da av tüfeğine ait saçma izi tespit eden ekipler, buraya yaklaşık 100 metre uzaklıktaki dere yatağında yaptıkları aramalarda bir adet av tüfeğine rastladı. Art arda fişek atma özelliğine sahip otomatik av tüfeğinin, saldırının olduğu yere yaklaşık  200 metre uzaklıkta küçük bir derede bulunduğu belirtildi.

VALİ: EN KISA SÜREDE...
 
Trabzon Valisi Abdil Celi Öz, av  tüfeğinin ele geçirildiğini belirterek, "Ateş edilen yer de aşağı yukarı yukarı o  bölge, öyle gözüküyor" dedi. Güvenlik güçlerinin bunun üzerine, çevredeki görgü tanıklarıyla  bölgedeki incelemelere devam ettiklerini dile getiren Öz, "İnşallah kısa zamanda  kişi ve kişilere de ulaşılır, öyle ümit ediyoruz" ifadesini kullandı. Vali Öz, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen  ekiplerin de incelemeye katıldıklarını anlatarak, "Onlar da olay yerine intikal  ettiler, çalışmaya başladılar" diye konuştu. 
Öte yandan, güvenlik güçleri, bölgedeki çalışmalarını 2 eğitimli köpek  eşliğinde sürdürüyor. 
 
SABAH AV TÜFEĞİ FİŞEĞİ TAPASI BULUNMUŞTU!
Sabah saatlerinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerin incelemelerinin ardından bölgeye jandarma olay yeri inceleme ekipleri de sevk edilmişti. İncelemelerini orta viyadüğün girişindeki refüjde yoğunlaştıran ekipler, burada av tüfeği fişeği tapası buldu.

Delilin bulunduğu yeri numaralandıran ekipler, otobüsün saldırıya uğradığı yerle tapanın bulunduğu nokta arasındaki yaklaşık 250 metrelik alanın ölçümünü gerçekleştirdi.

Ağaç dallarında av tüfeğine ait saçma izi bulundu

Olayın yaşandığı bölgedeki ormanlık alana çıkan yol kenarındaki bir ağacın dallarında da av tüfeğine ait saçma izi tespit eden ekipler, silahlı saldırının yapıldığı tahmin edilen bu alanı güvenlik şeridiyle kapatarak incelemesini yoğunlaştırdı.

Ankara'dan özel ekip geldi

Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal da Ankara’dan saldırı olayını araştırmak üzere gelen özel ekiple birlikte bölgede incelemelerde bulundu. Daha sonra olayda kullanıldığı sanılan otomatik av tüfeğinin bulunduğu dere yatağına giden ekip burada da sabahtan bu yana çalışma yapan polis ve jandarma ekipleri ile görüştü. Ankara’dan gelen özel ekibin bu tür saldırı olaylarının çözülmesi konusunda tecrübeli olduğu vurgulandı.