Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Volkan Demirel'den sonra ikinci kaleci olmaktan dolayı bir sıkıntı duymadığını ve daha uzun süre Fenerbahçe'de kalmak istediğini belirten Mert Günok; Volkan'ın yokluğunda hiç kimsenin endişe duymadan kaleyi teslim ettiği file bekçisi haline geldi. Son bir kaç yıldır gerek Fenerbahçe'de gerekse milli takımda tercih edilen genç ve yetenekli kaleci Mert, 3 Temmuz sürecinden bu yana zorlu günler geçirdiklerini ve şampiyonluğa kolay ulaşmadıklarını vurgulayarak; "3 Temmuz sürecinden sonra kazandığımız bu şampiyonluk çok önemli oldu. Bizim için kazandığımız şampiyonluğa daha değişik bir anlam katıyor. Sezon içinde tabi yeni teknik direktörümüzle bazen dalgalanmalar yaşadık. Özellikle ikinci yarıda bu durumu yaşadık. İlk devrede göstermiş olduğumuz büyük çıkış şampiyonlukta büyük bir etken oldu. Bütün camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Dün eğlencemizi yaptık. Bugün de kupamızı alacağız. Daha nice şampiyonluklara diyorum" ifadelerine yer verdi.

Sezon genelinde umutsuzluğa kapılmayıp şampiyonluk yolunda dima inançlarının tam olduklarını belirten genç kaleci; "Takım içinde hem antrenör hem oyuncu abilerimiz olsun bir an için endişeye kapılmadık. Bu sene takım içinde çok iyi bir hava vardı. Bu seneki şampiyonluğun ne kadar anlamlı olduğunu biliyorduk. O yüzden pek bir endişeye kapılmadık. Bu durumun sonucunda da tekrar farkı açtık ve şampiyon olduk" şeklinde konuştu.

Volkan Demirel'den sonra ikinci kaleci olmaktan dolayı bir sıkıntı duymadığını ve daha uzun süre Fenerbahçe'de kalmak isteyen Mert Günok; "11 yaşından beri Fenerbahçe'deyim. Buranın değerini buranın ne kadar önemli bir kulüp olduğunu biliyorum. Burada daha nice şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Kulübe olan bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum. Sonuçta beni yetiştiren Fenerbahçe Kulübü'dür. Burada oynayarak şampiyonluk yaşamak istiyorum. Şu anda herhangi bir düşüncem yok. Teklifler; Avrupa'nın büyük kulüplerinden olsa da ayrılma niyetinde değilim" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe forması altında 3. şampiyonluğunu kazanan Mert Günok, Volkan'ın yokluğunda hiç kimsenin endişe duymadan kaleyi teslim ettiği file bekçisi haline geldi. Çok küçük yaşta geldiği Fenerbahçe'de 3 şampiyonluk yaşayan Mert; "3.şampiyonluğumu yaşadım. Zico döneminde de seramoniye çıkmıştım. A takım ile antrenmanlara çıkıyordum. O madalyada evimde olduğu için 3 oldu. Bütün kazandığımız şampiyonluklar ayrı güzel. Tabi ki zor bir süreçten çıktıktan sonra aldığımız şampiyonluk biraz daha anlamlı" ifadelerine yer vererek konuşmasını tamamladı.

ud (ud)