Uğur DEMİRKIRDI/DÜZCE, () - FENERBAHÇE'nin kalecisi Volkan Demirel, Topuk Yaylası'ndaki kampta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Volkan Demirel sözlerine, "Büyük başkanımız, efsane başkan, Fenerbahçe'nin büyüklerinden abimiz Faruk Ilgaz'ın ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dilemek istiyorum. Gerçekten çok acı bir haber aldık. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilemek istiyorum. Keşke yanlarında olabilseydik, kamp programı nedeniyle yanlarında olamadık. Tekrar başsağlığı dilemek istiyorum" diyerek başladı.

Volkan Demirel'in konuşmaları şöyle:

"TOPUK YAYLASI UĞURLU GELİYOR"

"Burada 4. sezonumuz. 1 sezon şampiyonlukla bitirdik. Bu sene beraber 2. Şampiyonluğumuzu da alacağız. Yaşadığımız malum sürecinin ilk adımlarını da burada atmıştık. Buradaki ortam ve hava iyi olmamızı sağlıyor. İyi imkanlar var. Emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor."

"HERKES HAZIR GELDİ, SEZON BAŞLAYINCA BUNUN MEYVESİNİ ALACAĞIZ"

"Takım olarak da herkesin hazır geldiği bir kamp süreci oluyor. Tatil süresinin uzun olmasına rağmen herkes gayet hazır bir şekilde geldi. Bu da takımın ilerleyen günlerde sezonun başlamasıyla beraber meyvesini verecektir diye düşünüyoruz. Hava şartları bizi zorluyor. Daha güzel günlerde daha güzel çalışma ortamı geçirip kampı tamamlamak istiyoruz."

"FİKSTÜR AVANTAJIMIZ VAR"

"Her sezon yeni umut yeni heyecan yeni bir yarış. Fikstürün tabii ki önemi var. Ama her şey sonuçta son haftada belirleniyor. Şampiyonluk o zaman belli oluyor. Bizim elimizden geldiği kadar stat mekan neresi olursa olsun Fenerbahçe forması altında elimizden geleni yapacağız. Kendi adıma avantajlı görüyorum iyi bir fikstür olduğunu düşünüyorum. Kendimi adıma avantajlı bir fikstür. İlk 8 haftada önemli olan tüm maçları oynuyoruz. Bu maçları en iyi şekilde atlattığımız takdirde yolun çoğunu yarılamış gibi gözüküyorsunuz. O yüzden baştan işi sıkı tutarak elimizden geldiği kadar ligi en iyi şekilde başlayıp en iyi şekilde devam etmek istiyoruz."

"SALİH UÇAN ÇOK BÜYÜK BİR YILDIZ OLACAK"

"Salih'e hayırlı olsun diliyorum. Onun adına çok sevindim. İnşallah orada da büyük işler başaracaktır. Kendine özgüveni olan büyük bir kardeşim. Ben inanıyorum ki çok büyük bir yıldız olacak.

Geçen seneden hiçbir arkadaşımız gitmedi. Diego gibi kendini kanıtlamış bir arkadaşımız katıldı. Takımın gücüne güç katacaktır. Geçen sene yaptıklarımız ortada. Kaçıncı haftada bitirdiğimiz kaç puan topladığımız ortada. Güzel bir başlayacağız güzel bitireceğiz.

28 ŞAMPİYONLUĞUMUZ VAR, ASLINDA 6. YILDIZA DOĞRU GİDİYORUZ

"4. yıldız konusu var bu sene. Bu konuyu en iyi şekilde sonuçlandıracağız. Türkiye şampiyonlukları 59'dan beri sayılıyor. O tarihten bugüne toplam 19 şampiyonluğu var gibi gözüküyor. Stadımızda müzemizde 28 şampiyonluğuz var. Gidip görebilirler. Aslında 6. Yıldıza doğru gidiyoruz ama biz. 59'dan beri sayıldığı için 4. yıldız gibi gözüküyor. Türkiye'nin şampiyonluğu her zaman büyüktür ama 4. yıldız önem taşıyor diye bir şey değil. Her şampiyonluk güzel onuru var gururu var. Biz hem o onur ve gururu yaşayacağız ve 4. Yıldızı takacağız."

TEK HEDEFİMİZ ŞAMPİYON OLMAK

"Elimizden geldiğince amacımız şampiyon olmak. Nisan ayı başka ay söz konusu değil. Bütün çalışmamızı enerjimizi taraftarlarımızı mutlu etmek için veriyoruz. Tabii ki kendi mutluluğumuz şampiyon olunca mutlu oluyorsunuz keyfiniz yerinde oluyor. Amacımız şampiyon olup ay gün tarih fark etmeden tek hedef şampiyon olmak. Allah bize de şampiyonluğu nasip eder.

Her yere gittiğimizde seyirci olacak. Seyircisiz futbolun tadı olmaz ben her zaman söylüyorum. Deplasmanda oynadığımız maçlar kendi takımını ateşlediği kadar bizi de ateşler. Taraflı tarafsız seyircili seyircisiz fark etmez gideriz maçımızı oynar duruşumuzu sergiler ve geliriz."

SİS NEDENİYLE DİEGO'YU GÖREMEDİM !..

Volkan, Diego'yu nasıl buldunuz sorusuna "İki gündür idman yapıyoruz. Biz kaleciler ayrı yerde çalışıyoruz Sis nedeniyle ileriyi göremediğimiz için fazla göremedik" şeklinde esprili bir cevap verdi.

"FENERBAHÇE'DE 10 NUMARA HER ZAMAN EFSANELEŞMİŞTİR, DİEGO DA EFSANE OLACAKTIR"

"Geçmişteki maçları bildiğimiz için görmeye gerek yok. İyi futbolcu, çok büyük katkısı olacak. Fenerbahçe'de 10 numarayı giyen futbolcular her zaman efsaneleşmiştir. Diego'nun da bir efsane olacağına inanıyorum.

"YABANCI KARARI DA BİZİM LEHİMİZE, ÇÜNKÜ TÜRKİYE'NİN EN KALİTELİ İSİMLERİ BİZDE"

"Biz avantajlı durumdayız. Çünkü Türkiye'nin en yetenekli en karakterli oyuncularının bizde olduğunu düşünüyorum. Hem yaş hem tecrübe itibariyle oynadığı maç sayısı itibariyle avantajlı olduğumuzu düşünüyoruz. Sahaya 11 kişi çıkıyor. Çıkan her oyuncuda da kendi yeteneğinde Fenerbahçe formasını giydiği takdirde kendini kanıtlamış bir futbolcudur Yabancı sayısını azalması çoğalması etkilemez. Sonuçta 11 kişi sahaya çıkıyor."

"NEUER DÜNYANIN EN İYİ KALECİSİ"

"Ben 4 sene önce söyledim Neuer dünyanın en iyi kalecisi diye. Neuer'i çok beğeniyorum. Schalke'den beri takip ediyorum. Damgasını vurdu dünyaya böyle de devam edecektir. Dünya Kupası'nda yarı final ve finali izledim. Diğer maçların özetlerini izledim. Kalecilerin ön plana çıktığı bir Dünya Kupası oldu. Favori takımların elendiği adı sanı duyulmamış takımların işler yaptığı bir turnuva oldu. Bizim arkadaşlarımızdan birisini kazanmasını isterdim ama Almanya kazandı."

MEHMET TOPUZ'A TAKILDI

"Boş zamanlarında balık tutuyoruz. Mehmet Topuz 3-4 tane balık tutmuş ama yenmez onlar. Boş zamanlarımızda tavla, Play Station oynuyoruz. Muhabbet ediyoruz. İdmanların yoğunluğunda genellikle ayakta duramıyoruz uyumakla geçiyor. İyi başladık ritmimizi artacak havaların da düzelmesiyle tempoyu tutacağız."