Uğur DEMİRKIRDI/DÜZCE, () - FENERBAHÇE'nin Topuk Yaylası Resort ve Sport Tesisleri'nin aşçıları günün tamamını yemek yaparak geçiriyor. Futbolcuların isteklerine göre yemekler yapılırken dünya mutfağından değişik lezzetler sunuluyor.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncuları Cristian Baroni ve Diego Ribas, etlerini Brezilya usulü şişlerle mangalda yapılmasını istedi. Aşçılar bunun için ekipmanlarının olmadığını, ancak buna en yakın olarak cağ kebabı yapabileceklerini söyledi. Brezilyalı oyuncuların istediğine yakın olduğu düşünülerek tesislerin bahçesinde cağ kebabı pişirildi. Böylece Diego Ribas ile Cristian'ın da istekleri gerçekleşmiş oldu. Diego Ribas ilk kez yediği cağ kebabının tadına hayran kaldı.

Çek defans oyuncusu Michal Kadlec suşi istedi. Tesislere suşi için özel olarak balık getirildi ve suşi yapıldı. Kampa yeni gelen Bruno Alves ve Raul Meireles için de bir gün deniz ürünlerinden özel lezzetler hazırlanacak.

Kampta, Karadeniz pidesi, mantı ve yaprak sarması gibi yöresel yemekler de yapılıyor. Alper Potuk özellikle yaprak sarmasını çok seviyor. Mehmet Topuz, takım arkadaşları için özel olarak Kayseri'den mantı getirtti ve mantı yapıldı.

Diego Ribas, Türk mutfağının çok zengin olduğunu belirterek, çok beğendiğini söyledi. Alper Potuk ise, "Annemin yaptığı yaprak sarmalarının yerini hiçbir şey tutmaz" ifadesini kullansa da bol bol dolma tüketiyor.

SOW'A İSE İFTARDA VE SAHURDA ÖZEL İLGİ

Dini inançları konusunda son derece hassas olan Moussa Sow da, Topuk Yaylası'ndaki yoğun çalışma temposuna rağmen oruç tutmaktan vazgeçmiyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sezon başında da dini vecibesini yerine getiren Senegalli oyuncu, havanın serin olması ve aşçıların hazırladıkları menüler ile son derece rahat bir şekilde ramazan ayını oruç tutarak geçiriyor.

Yorucu antrenmanlara rağmen teknik heyet, oruç tutan Sow'a saygıyla yaklaşırken, Senegalli golcü için Topuk Yaylası'nda iftar saati ve sahurda özel menü hazırlanıyor. Hem aç kalmaması, hem de direncini kaybetmemesi için hazırlanan özel ramazan menüsü, Sow'un rahatlıkla orucunu tutmasını sağlıyor.