Fenerbahçe futbol takımı antrenörü İsmail Kartal, kulübün aylık resmi dergisine açıklamalarda bulundu.

Kartal, kulübün aylık resmi dergisinin temmuz sayısındaki röportajında, 3 temmuz sürecinin ardından bu sezon yaşadıkları şampiyonluğun çok önemli olduğunu belirterek, "Bütün şampiyonluklarımız hepsi tertemizdi ama bu seneki şampiyonluğumuz bundan önceki şampiyonluklara nazaran daha anlamlıydı" dedi.

Aykut Kocaman takımdan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gitmesini istemediğini ve takımda kaldığını belirten Kartal, o dönemi şöyle anlattı: "Ersun Hoca, transferin son dönemlerine doğru geldi. Aykut Hoca ayrıldıktan sonra, ben kaldım. Başkanımız gitmemi istemedi. Ben de Aykut Hoca ile bu konuyu konuştum. O da 'Doğru olur, Fenerbahçe'de kal' dedi. Çünkü Aykut Hoca ve ekibi olarak hep beraber Samandıra'da teknolojik açıdan çok önemli bir sistem kurduk. 'Bundan sonra buraya hangi teknik direktör gelirse gelsin, bu sistem yürüsün' dedik. Bu sistemi yürütecek insanlardan birisi de bendim. Bunların altyapısını Aykut Hoca ile birlikte yaparken o dönemde çok uğraştık. Ersun Hoca da bunlara vakıf olan bir teknik direktör. O da milli takımlarda ve bazı kulüplerde bu teknolojik altyapıyı bilen, kuran ve bunları takip eden bir teknik direktör. Hatta geldi ve bizzat 'Gerçekten ben bugüne kadar Türkiye'de hiçbir kulüpte bu kadar teknolojik bir organizasyon ve altyapı görmedim' dedi. Bütün bunları da başkanımız sayesinde yaptık." "Ersun Hoca geldiğinde, bütün transferleri bitirmiş; kamp ve maç programlarını dahi hazırlamıştık" diyen İsmail Kartal, "Onun isteği doğrultusunda birkaç rötuşla beraber kampa başladık. İyi bir kadroya sahibiz. Gerçekten çok kuvvetli ve iyi bir kadromuz var. 5 tane oyuncu transfer ettik. Fenerbahçe'nin kimliğini, iklimini Ersun Hoca'ya iyi anlattığımızı düşünüyorum. Daha sonradan ekibimize dahil olan çalışma arkadaşlarımızla da çok güzel kaynaştık, çok iyi bir işbirliği yakaladık. Herkes birbirine destek oldu. Sonuçta biz aynı gemideyiz. Fenerbahçe'nin başarısı için yapmamız gereken ne ise onları yaptık. Ersun Hoca geldikten sonra da sistem iyice oturdu ve çok rahat bir şekilde yolumuza devam ettik. Sonunda da şampiyon olduk" şeklinde görüş belirtti.

"BELKİ İKİ TANE GENÇ TÜRK ALTERNATİF OYUNCU ALABİLİRİZ"

Transferle ilgili soru üzerine İsmail Kartal, şunları kaydetti: "Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyeceğiz gibi görünüyor. Haftada bir maç oynayacağız ve bir de Türkiye Kupası'nda mücadele edeceğiz. Şu an mevcut kadromuz buna yeterli ancak herkesin beklediği istediği bir 10 numara sevdası var, o olacak gibi. Başkanımız bunu görüştü. Ön tarafta hep yabancı oyuncular var. Bir, belki iki tane genç Türk alternatif oyuncu olabilirse, ona bakılıyor. Onun haricinde transfer yapmayacağız. Kadromuz yeterli."