FENERBAHÇE'li futbolculardan Dirk Kuyt ve Mehmet Topuz Ümraniye'de bulunan bir alışveriş merkezinde Fenercell etkinliğne katıldılar. Kuyt ve Topuz imza dağıtıp, fotoğraf çektirirken, sarı lacivertli taraftarın ilgisi yoğundu. Organizasyondan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dirk Kuyt, şampiyonluk, Dünya Kupası elemeleri ve Fenerbahçe'nin son durumuyla ilgili düşüncelerini aktardı.
LİDER OLMAMIZ AVANTAJ AMA BİZ HEP ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ
Ligde en yakın rakibine 4 puan, ezeli rakibi Galatasaray'ın ise 9 puan önünde oldukları hatırlatılan Kuyt, "Takımın durumu şu an çok iyi.Aynı zamanda benim de öyle. Biz her zaman önümüze bakmalıyız. Tabiki azımsanılmayacak bir farkla lideriz. Ama geriye bakacak zamanımız yok. Önümüzdeki pazar önemli bir maçımız var. Daha sonra da Beşiktaş ile bir derbi oynayacağız. Her zaman önümüze bakarak yolumuza devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
FENERBAHÇE'DE ŞAMPİYON OLMAK BENİM İÇİN ÖZEL OLACAK
Kariyeri boyunca hiç şampiyonluk aşamayan Dirk Kuyt, sezon sonu şampiyonluğun kendisi için önemi sorulduğunda Kuyt şöyle konuştu;
"Fenerbahçe'de şampiyonluk kazanmak benim için çok güzel olacak. Ben kariyerim boyunca hep şampiyonluk, kupalar kazanmak istedim. Şu an şampiyonluk hakkında kınuşmak kolay ancak daha ligin yarısına bile gelmedik. Bu yüzden önümüze bakmalıyız" dedi.
TAKIMIN ÜZERİNDE BASKI YOK
Takımın üzerindeki baskı olup olmadığı sorulan Hollandalı yıldız futbolcu, "Bu tür baskılarla başa çıkmaya biz alışığız. Fenerbahçe'de oynuyorsanız kupalar için, şampiyonluk için mücadele etmeniz normaldir. Takım, hocalar ve herkes bu pozisyonda olmayı, lider olmayı bekliyordu zaten. Birçok maç var oynayacağımız önüzde. Bize düşen kupaları kazanmak için iyi çalışıp maçlara konsantre olmaktır" diye konuştu.
AVRUPA'DA OLMAMANIN VERMİŞ OLDUĞU HAYAL KIRIKLIĞI TAKIMI VE HOCAYI DAHA GÜÇLÜ KILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Dirk Kuyt'a Teknik Direktör Ersun Yanal'ın takıma etkisi soruldu. Sarı Lacivertli futbolcu bu soruya şöyle cevap verdi.
"Hocamızın çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Sezonun başındaki durum O'nun için hiç kolay değildi. Avrupa'da oynayıp oynamayacağımız belli değildi.Takımı ilk günden beri bir arada tuttu. Kollektif oynayan bir takım oluşturmaya çalıştı. Avrupa'da olmamanın vermiş olduğu hayal kırıklığı takımı ve hocayı daha güçlü kıldığını düşünüyorum."
TEDAVİM İYİ GİDİYOR
Sakatlığının tedavi sürecinin iyi gittiğini bildiren Kuyt, Medical Park Antalyaspor maçında takımda olmayı umut ettiğini belirterek, "Sağlık ekibimbu hafta çok çalıştı. Tedavim için yoğun çalışıyoruz. Gün, gün ele alarak tedaviyi sürdürüyoruz. Umuyorum çok yakında takımla beraber çalışmalara katılacağım ve Antalya'da takımımla birlikte olurum" şeklinde konuştu.
UMARIM PORTEKİZ DÜNYA KUPASI'NA KATILIR
Meireles ve Alves'in Portekiz Milli Takımı ile Dünya Kupası'na katılmak için mücadele verdiğinin hatırlatılması üzerine Kuyt, "Takım arkadaşlarım olduğu için Portekiz'in Dünya Kupası'nda yer almasını istiyorum. Az önce Meireles'e mesaj attım. Ona en iyi dileklerimi ilettim, Dünya Kupası'nda olmalarını temenni ettim. O da maç için hazır olduğunu belirtti. Ona büyük şans diliyorum" dedi. HT(GH/FG)