Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul- Başta Mehmet Topal olmak üzere Fenerbahçeli futbolcular adlarına kurulan sahte hesaplara karşı tepkililer.

Sosyal medyada isimlerini kullanarak açılan "fake" hesaplardan dolayı sıkıntılarını dile getiren sarı-lacivertli futbolculardan Mehmet Topal, bir açıklama yaparak sosyal medyada yer alan hiç bir mecrada bulunmadığını ve gerekli hukuki işlemleri başlatacağını söyledi. Yargıtay kararlarının ardından Başkan Aziz Yıldırım'ı destekleyen tweetlerin atılmasını fırsat bilen bazı kişiler futbolcuların adına açtıkları sahte hesaplardan geçtikleri yazılarla tepki toplarken, bu kişilerin gerçek futbolcular olduğunu düşünen çok sayıda sosyal medya takipçileri ise bu tweetlere destek verip yaşanılan atmosferin büyüsüne kapıldılar.

Sahte hesapları açanların amaçları takipçi kazanmak ve toplumu istediği gibi yönlendirmek arzusu ile birlikte başka bazı hedefleri de olabilir. "KAMP BOYUNCA SADECE ÇALIŞTIK, ÇOK ÇALIŞTIK" Antalya'daki kamp boyunca sadece çalıştıklarını ve ligin ikinci yarısı için yorucu antrenmanlar yaptıklarını söyleyen Mehmet Topal, şu ifadeye kullandı:

"Son günlerde adıma oluşturulan Twitter hesabı ve atılan tweetlerin şahsımla hiç bir ilgisi yoktur. Sosyal medyada yer alan hiçbir mecrada şahsi olarak yer almadığımı bildirir, Mehmet Topal adına açılan hesaplara ve bu hesaplardan atılan bildirimlere itibar edilmemesini rica ederim.

Konu ile ilgili hukuki işlemleri başlatacağımı belirtir, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederim." Adlarına açılan sahte hesaplardan rahatsız olan diğer isimler ise Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım. Atılan tweetlerin sadece futbolla sınırlı kalmadığını ve çoğu zaman da siyasi içerikli yazılar yazıldığını belirten sarı-lacivertli oyuncular bu alışkanlıktan vazgeçilmesini aksi takdirde yasal işlemlere başlayacaklarını söylediler. Futbolcular adına açılan ve cuma akşamı geçilen tweetlerden bazı örnekler şöyleydi: @TopalMehmet_5 : Bu camia nelere göğüs gerdi, bunun da üstesinden geliriz. @Egemennkorkmaz : Gereken cevabı lig sonunda şampiyonluk kupası ile veririz. @HAliKaldirim3 : Sevinenler sevinsin, yeri gelince üzmesini biliriz.