FENERBAHÇELİ futbolculardan Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike, Pierre Webo ve Moussa Sow, basın mensupları ile buluştu.

Antalya'nın Serik ilçesinin Belek Beldesi'nde ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren sarı-lacivertli takımdan Dirk Kuyt, Moussa Sow, Emmanuel Emenike, Pierre Webo basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KUYT: "DÜN VE BUGÜN TAKIMIMIZ ÇOK İYİ BİR ÇALIŞMA SÜRECİ GEÇİRDİ"

Kısa bir tatilin ardından Antalya'da birlikte olduklarını hatırlatan Dirk Kuyt, "Mükemmel tesisleri olan bir otelde kampımızı sürdürüyoruz. Ligin ikinci yarısına kendimizi hazırlayabilmek için buradayız.. Ligin ilk yarısına çok iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Fakat bu geride kaldı. Artık önümüzde yeni bir başlangıç var ve buna doğru ilerlememiz gerekiyor. Dün ve bugün takımımız çok iyi bir çalışma süreci geçirdi. Kampın geri kalan süresinde amacımız, ligin ikinci yarısına hazır olmak için çalışmalarımızı sürdürmek olacak" diye konuştu.

"BİZ BU TAKIMDA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ"

Kuyt, forvet oyuncularının gerçekten çok iyi bir performans ortaya koyduğunu dile getirerek, "Birbirimize yardım ediyor ve goller atıyoruz. Fakat geliştirecek şeyler vardır. Sadece forvet oyuncularının konuşulması doğru değil. Biz takım sayesinde arkadaşlarımıza asist yapma veya gol pozisyonuna girmeyi sağlıyoruz. Biz bu takımda olmaktan çok mutluyuz. İkinci yarıda mümkün olduğu kadar gol bulmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE ADINA ATTIĞIM HER GOL ÇOK DEĞERLİYDİ"

Tecrübeli futbolcu, takımı adına attığı her golün çok değerli olduğunu dile getirerek, "100 gol bu tabii ki zorlu bir hedef. Şu anda ligde ortalama kaydettiğimiz gol, maç başına 2,5. Takımımız günden güne hala kendini geliştiriyor. Ve bu takımda şöyle bir şey var; hiçbir zaman tatmin olmuyor. 1 - 0, 2 -0 önde götürüyor olsak da, 3 atma derdinde oluyoruz. 100 gol güzel bir hedef olabilir fakat bizim için en önemli şey şampiyon olmak" şeklinde konuştu.

"BU TAKIMDA OYNAMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

"Tabii ki 33 yaşındayım ve 6 yıl Liverpool'da forma giydim" diyen Dirk Kuyt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki diğer oyuncularla tecrübemi paylaşma ve onlara yardım etme gayreti içindeyim. Öbür oyuncular da bana yardım ediyor. Bu takımda oynamaktan gurur duyuyorum. Burada birbirimize saygı duyuyor ve yardım ediyor, birbirimiz için savaşıyoruz. Birbirimiz için savaşmak mücadele etmek benim hep yapmak istediğim şey."

WEBO: "ELİMİZDE BİR AVANTAJ VAR"

Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Pierre Webo, iyi bir gol ortalaması tutturduklarına değinerek, "Buradaki amacımız belli. İyi bir şekilde başladığımız sezon söz konusu. Amacımız iyi bir şekilde başladığımız sezonu aynı şekilde sonlandırmak. Elimizde bir avantaj var, bunun bilincindeyiz. Her zaman olduğu gibi hedefimiz bu sezonu şampiyon olarak tamamlamak" şeklinde konuştu.

"TAKIMA KATKI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Takıma katkı vermeye çalıştıklarını vurgulayan Webo, "Çalışmalarımızı sürdürürken aklımızda bu oluyor. Bu çalışmalarımızı sürdürmeye de yıl sonuna kadar devam edeceğiz. Bu sezonun en iyi golü Sow'un sol ayağıyla attığı mükemmel goldü, o fantastik bir goldü" açıklamalarında bulundu.

EMENIKE: "SEZON BAŞI BENİM İÇİN ZORDU"

Uyum sürecini aştığını belirten sarı-lacivertli takımın bir diğer golcüsü Emmanuel Emenike, "Belki sezon başı benim için zorlu oldu. Daha sonra şu ana kadar gelen süreçte arkadaşlarıma alıştım, uyum sürecimi geride bıraktım. Çalışmalarımı iyi bir şekilde sürdürüyorum. Kayseri Erciyesspor karşısında attığım gol en güzel goldü" dedi.

SOW: "HER ŞEYİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Ufak ufak çalışmalara başladıklarını hatırlatan Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow, "9 günlük bir tatili geride bıraktık. Ligin ilk yarısında yaptığımız iyi işi devam ettirebilmek için, her şeyimizi ortaya koyacağız. Ligin ikinci yarısında işimiz zor olacak. Ligin ilk yarısında kendimizi iyi konsantre ettik. Ligin ikinci yarısında da aynı şekilde konsantre olup çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"FENERBAHÇE'DE MUTLUYUM"

Sow, sözleşmesinin sonuna geldiği konusunda, planlarıyla ilgili olarak da şu şekilde konuştu: "Fenerbahçe ile olan kontratımla ilgili çok haberler çıkıyor. Ben işime konsantre oluyorum. Fenerbahçe ile mutluyum. 2 buçuk yılım var. Bunu en iyi şekilde tamamlamak istiyorum. Sözleşmeyle ilgili düşüncelerim yok. Aslında bu işin çok büyük bir sırrı yok. 3 tanemiz aynı anda sahada olabiliyor. En iyi şekilde rekabeti sürdürüp, bazen maç içinde biri giriyor, öbürü çıkıyor. Biz burada en iyi şekilde çalışmalarımızı sürdürüp, takım için performansımızı ortaya koymaya çalışıyoruz."

"DÜNYA KUPASI'NDA OYNAYAN ARKADAŞLARIMI TAKİP EDECEĞİM"

Sow, ilk Fenerbahçe'ye transfer olduğunda merkez hücum oyuncusu olduğunu aktararak, "O zaman da hocamız sabit şekilde kalmamamız gerektiğini söylüyordu. Özellikle de Webo'nun gelmesiyle, Fenerbahçe'ye sol tarafta forma bulmaya başladım. Lille'de de bu pozisyonda oynuyordum. Dünya Kupası'nda olmayacak olmak hayal kırıklığı. Fakat ben televizyon karşısına geçip, dünya kupasında forma giyecek arkadaşlarımı takip edeceğim" şeklinde konuştu. ht (os/fg)