KUYT: "GALATASARAY'I SEZONDA 1 KERE DEĞİL 2 KERE YENMEK ÇOK İYİ OLACAK"

WEBO, SOW'UN GÖZYAŞLARI HAKKINDA; "O FORMAYA ÇOK BÜYÜK SAYGI DUYUYOR" DEDİ.

Hakan TARHAN, İstanbul-

Türk Telekom WanTTed Kariyer Programı etkinlikleri kapsamında Fenerbahçe'nin yıldız futbolcuları Dirk Kuyt ve Pierre Webo, Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesi'ndeki İbrahim Bodur Konferans Salonu'nda düzenlenen 'WanTTed Kariyer Programı' etkinliğinde Kuyt ve Webo öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrencilere bol bol imza dağıtan Kuyt ve Webo, Ceyhun Yılmaz'ın sunumuyla gerçekleştirilen etkinlikte kariyer hikayelerini anlatırken, öğrencilerin yönelttiği soruları da cevapladı.

Dirk Kuyt, Galatasaray derbisi ile ilgili soruya "Şu anda bizim için en önemli maç olduğu için Bursaspor maçına odaklandık. Ama herkes, Galatasaray maçının sezonun en önemli maçlarından biri olduğunu biliyor. Onları sezonda 1 kere değil 2 kere yenmek çok iyi olacak" diye yanıt verdi.

Kuyt 4 forvetle ilgili bir soruya, "Çok sık antrenman yapmak gerekiyor. Çok fazla maça çıkıyoruz. Ekstra antrenman yapmazsak sakatlanabiliriz" diye yanıt verirken, şampiyonluk hakkında ise, "Birçok insan şimdiden şampiyonluk hakkında konuşuyor ama 8 tane maçımız daha var. Önümüzdeki maça odaklanmak zorundayız" diye konuştu.

Performansı hakkında "Hayatım boyunca çok sıkı çalıştım. Profesyonel bir futbolcu olduğunuzda sürekli antrenman yapmalısın, çalışmalısın. Çünkü bu hayatta, yapmak istediğiniz şey oluyor. Her anından keyif alıyorum; yaptığım işim. Bu kadar müthiş bir taraftarın arkasında olduğu Fenerbahçe'de oynamak da beni mutlu ediyor" diye konuşan Kuyt, Türkiye hakkında ise "Bu ülkede beni çok şaşırtan bir şey olmadı kötü anlamda. Burada yaşamaktan çok mutluyuz. İnsanlar saygılı ve çok yardımcı oluyorlar. Burada uzun bir kariyer yürüteceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kuyt futbola nasıl başladığını ise, "5 yaşındayken anneme bir kulübe katılabilir miyim diye sordum. Annem 'Tamam' dedi. 5 yaşındayken başladım oynamaya. Okuldan sonra sokakta futbol oynuyorduk. Bizde topu olan oynardı. Bizde çok top olduğu için sıkıntı yoktu" diye anlattı

Pierre Webo ise 4 forvet konusunda "Aramızda çok güzel bir rekabet var. Bu da takıma yansıyor. Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynayan oyuncularız. Bunun farkındayız. Yapılması gerekeni yapıyoruz. Aramızda çok büyük bir uyum var. Gereğini yaptığımız zaman sahada meyvesini alıyoruz" diye konuştu.

Webo, Sow'un gözyaşları hakkında ise; "Bize verdiğiniz cesaret için teşekkür ederim. Ne olursa olsun biz arkasındayız. Musa harika bir insan. Aramızda özel bir ilişki var. İkimiz de Fransızca konuşuyoruz. Onun bu hislerinin nedeni: O formaya çok büyük saygı duyuyor. Fenerbahçe'ye çok saygı duyuyor ve çok seviyor bu kulübü. Önemli olan pozisyonlara girebilmektir. Çünkü bir sonraki defa yine pozisyona girdiğinizde gol atabilirisiniz. Tıpkı Gaziantepspor ile oynadığımız maçta olduğu gibi. Tanrıya şükür golü attı" diye konuştu.

"Kariyerim boyunca olmak istediğim kulüplerde oynadım. Gol atabileceğim antrenörlerin bana güveneceği kulüplerde oynadım" diyen Webo futbol nasıl başladığı hakkında ise "Afrika'da futbol sokaklarda, başlar sokaklarda oynanır. 10 yaşındayken bir futbol kulübünde oynama şansı buldum ve bu şekilde oynamaya başladım. Ben sokakların bir ürünüyüm. Bugünlere sokaklardan geldim. Tabii ki bizim de böyle sıkıntılarımız vardı. En sık sıkıntı bir çocuk yere düşerse ve sakatlanırsa bir daha görmüyorduk. Belli bir süre ağlıyordu. Geri dönmek zor oluyordu" diye konuştu.

ht (ud)