Uğur DEMİRKIRDI/DÜZCE, () - YENİ sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası'nda sürdüren Fenerbahçe'de Senegalli futbolcu Moussa Sow, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırının kalbini yaraladığını söyledi.

Topuk Yaylası'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sow, sözlerine kamp çalışmalarını değerlendirerek başladı. Topuk Yaylası'nda üçüncü defa kamp yaptığını ve harika bir ortamda bulunduklarını dile getiren Sow, şunları söyledi:

"Üç, dört gündür yeni sezon hazırlıklarını, kampımızı burada sürdürüyoruz. Her şey gayet iyi gidiyor. Ben üçüncü defa burada kamp yapma fırsatı buluyorum. Gerçekten harika bir ortamdayız. Çalışmak için çok güzel bir tesis. Belki tatilimiz sona erdi. Tatilimizin bitmesine rağmen biz birbirimizle olmaktan, tekrar buluşmuş olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduk. Keyifli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şampiyonlukla tamamladığımız bir sezonun ardından yeni sezon için burada çalışmalarımıza devam ediyoruz."

''KENDİMİ FENERBAHÇE'NİN ÖNEMLİ BİR OYUNCUSU OLARAK GÖRÜYORUM''

Geldiği ilk gün ile bugünü değerlendiren Senegalli oyuncu, "İki buçuk yıldır Fenerbahçe'de futbol oynuyorum. Lille gibi bir kulüpten geldim Fenerbahçe'ye, insanlar benden çok şey bekliyordu. Lille'de kendimi çok geliştirdiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe'ye katıldıktan sonra bunun üzerine çok daha fazlasını koydum. Fenerbahçe'ye geldikten sonra çok çok daha iyi durumda hissediyorum kendimi. Fenerbahçe için kendimi önemli de hissediyorum. Fenerbahçe'ye bir şeyler katabilen, Fenerbahçe'ye katkı yapabilen bir oyuncu olarak görüyorum kendimi ve bunu yapmaya çalışıyorum sahada. Tabii ki ilk günle bugün arasında bir fark söz konusu. Bugün kendimi Fenerbahçe'nin daha önemli bir oyuncusu, daha Fenerbahçe'ye ait bir oyuncu olarak hissediyorum'' ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE FUTBOLCUSU OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

Sow, her sezon hakkında çıkan transfer söylentilerini dedikodu olarak değerlendirerek, "Her yıl bu dedikodu ile karşılaşıyoruz. Bir kısmı doğru, bir kısmı yanlış oluyor, ama her zaman oluyor. Sezonu geride bıraktık, tabii ki benimle ilgilenen bazı kulüpler vardı. Kulüplerin sizinle ilgilenmesi her zaman size mutluluk verici bir durumdur. Geçen sene de bu dedikodularla karşı karşıya kaldık, ama ben sonuç olarak Fenerbahçe'de kaldım. Şu an Fenerbahçe oyuncusuyum. Şu anda takımımla birlikte kamp çalışmalarımı en iyi şekilde sürdürüyorum. Fenerbahçe'nin bir oyuncusu olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Burada çalışmalarımı sürdürerek önümüzdeki sezona hazırlanma gayreti içerisindeyim" dedi.

Futbolu Fenerbahçe'de bırakma konusunda ise, "Futbolu bırakmayı niye düşüneyim ki? Şu anda ben kendimi çok iyi hissediyorum. Futbolu bırakmakla ilgili en ufak düşüncem yok. İleriki yılları ancak Allah bilir" şeklinde konuştu.

"DIEGO, TEKNİK KAPASİTESİYLE TAKIMA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

Senegalli futbolcu Sow, yeni transfer Diego Ribas'ın teknik kapasitesiyle takıma büyük katkı sağlayacağını söyledi. Diego'nun zeki ve teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu olduğunu belirten Sow, "Fenerbahçe'ye çok şey katacağını düşünüyorum. Bizi besleyebileceğini, bize atacağı paslarıyla çok büyük yardımları olabileceğini düşünüyorum. Onun tekniğinden çok faydalanacağımızı düşünüyorum. Takımı oynatabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.



"DEMBA BA TRANSFERİNDE NET BİR ROLÜM OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM"



Beşiktaş'ın yeni transferi Demba Ba ile ilgili düşünceleri de sorulan başarılı oyuncu, "Tamamen kendi kararıydı. Net bir rolüm olduğunu söyleyemem. Maçları izlemek ve beni görmek için daha önce sık sık İstanbul'a gelmişti. Ben kişisel olarak İstanbul'a gelerek çok iyi bir seçim yaptığını düşünüyorum. Stattaki atmosferi gördü. Ben bu atmosferden etkilendiğini düşünüyorum. Bir diğer sebebi de Türkiye'nin güzel ve Müslüman bir ülke olması. Belki Fenerbahçe taraftarı böyle bir transferi beklemiyordu. Onlar için de güzel bir sürpriz oldu'' ifadelerini kulandı.

''FİLİSTİN'DE YAŞANANLAR BENİ KALPTEN YARALIYOR. İNŞALLAH BİR AN ÖNCE BU SONA ERER''

İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sow, "Söylemek istediğim bir şey var. Tabii ki orada olanları görmek gerçekten çok üzücü. İşin siyasi boyutunu çok büyük detayı ile bilmiyorum. Televizyonu açtığınızda o insanların yaşadıklarını izlemek beni kalpten yaralıyor. Kendi başımıza gelmesini hiçbir zaman istemeyeceğimiz olayları izliyoruz şu anda. İnşallah en kısa zamanda bu olaylar sona erer. Onlara dualarımız eksik etmeyelim. Ben de o insanlar için dua ediyorum. En kısa zamanda bunun sona ermesini diliyorum" dedi.

SOW'DAN DÜNYA FENERBAHÇELİLER GÜNÜ MESAJI

Sow, 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü sebebiyle de taraftarlara mesaj yolladı. Senegalli futbolcu, "Fenerbahçe taraftarları, kulübümüz için çok güzel bir gün olmasını diliyorum. Fenerbahçe mevcut olduğu müddetçe umarım aynı şekilde kutlanır. Biz oyuncular olarak Fenerbahçe'yi her zaman daha üst noktalara taşımaya, daha da büyütmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Sow, yeni sezon formalarıyla ilgili olarak ise, "Ben bu sabah gördüm, çok iyi tasarlanmış, çok şık formalar. Oyuncular olarak da bu sabah formalarla ilgili çeşitli sohbetlerimiz oldu. O formayı üzerimize giyip sahaya çıkma konusunda sabırsızlanıyoruz. Ben beyaz formayı daha çok beğendim'' ifadelerini kullandı.