FENERBAHÇE'nin Nijeryalı yıldızı Emmanuel Emenike FIFA'nın resmi internet sitesine verdiği rapörtajda en büyük hayalinin Nijerya Milli Takım forması ile Brezilya'daki Dünya Kupası'nda mücadele etmek olduğunu söyledi.
2014 Dünya Kupası yolundaki son engel olan Etiyopya maçı öncesi ilk maçın Nijerya adına yıldızı olan ve 2 gol atan Emenike, kendi evlerinde oynanacak maçın ilk maçtan daha zor olacağını belirtti ve "Calabar'daki maç, Addis Ababa'da oynadığımızdan daha zor olacak. Son engeli geçmek için dikkatli olmalıyız. İlk maçtaki zaferi yolun sonu olarak görmemeliyiz" dedi.
Fenerbahçeli yıldız kariyerindeki ilk Dünya Kupası'nın hayalini kurduğunu belirterek; "Brezilya gibi futbol için çıldıran bir ülkede ilk kez Dünya Kupası'na çıkacak olmam beni heyecanlandırıyor, bu rüyamın gerçekleşmesi demek' şeklinde konuştu.
Emenike, 1994 Dünya Kupası'nın yıldızlarından olan ve ülkesi adına milli takımda toplam 37 gol atarak en en golcü isim Rashidi Yekini'ye benzetilmesiyle ilgili, "Yekini'nin ayakkabıları hala bana büyük gelir. Sadece ülkem için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak henüz daha hiçbir şey yapmadım. Böyle bir efsaneye ulaşmak için yapmam gereken daha çok şey var" dedi. SS(UD/FG)