Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, "Hedeflerim arasında Fenerbahçe kaptanı olmak var" dedi.

Sarı-lacivertli oyuncu, Fenerbahçe Gazetesi'nin 123. sayısında "Rakiplerimiz şampiyonluk için heveslenmesin" başlıklı röportaj verdi.

Soru-cevap şeklindeki röportajı şu şekilde:

"İyi ki Fenerbahçe'deyim!.."

S:Uzun yıllar Eskişehirspor'da forma giydikten sonra Mayıs 2013'te Fenerbahçe ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladın. Geldiğin günden bu yana Fenerbahçe ile ilgili neler söyleyebilirsin?

C:"Eskişehirspor'un altyapısında forma giydikten sonra yine Eskişehirspor'da profesyonel oldum. Eskişehirspor'da forma giydiğim dönemde de Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Fenerbahçe'ye geldikten sonra bunu daha iyi anladım. Sarı lacivert formayı giymekten oldukça mutluyum. İyi ki Fenerbahçe'ye gelmişim diyorum!.."

"Fenerbahçe'de kaptanlık yapmak istiyorum!.."

S:Henüz 22 yaşındasın ve çubuklu forması giyiyorsun, Fenerbahçe'de hedeflerin nelerdir?

C:"Takımımızda oldukça kaliteli oyuncular var. Genç bir oyuncu olarak onları örnek almaya çalışıyorum. Fenerbahçe'nin değişilmezler arasına girerek efsane olmak istiyorum. Bunu söylemek için erken olabilir ama hedeflerim arasında bu var. İnşallah uzun yıllar Fenerbahçe'de forma giyerek burada kaptanlık yapmak istiyorum!.."

S:Fenerbahçemiz ligin ilk yarısını en yakın rakibinin 8 puan önünde bitirdi. Ligin ikinci yarısında şu an puan farkı 4 ve önümüzde çok maç var. Ligin ikinci yarısını şu ana kadar olan bölümünü nasıl değerlendirirsin?

C:"Sezonun ilk yarısı takım olarak iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum ve bunun neticesinde de rakiplerimizle olan puan farkını açarak ilk yarıyı lider bitirdik. İkinci yarıya da iyi başladık. İlk hafta puan farkını 10'a çıkarttık. Sonrasında iyi oynayarak kaybettiğimiz Eskişehirspor maçı ve arkasından da tüm kamuoyunun bildiği üzere hakem faciasıyla kaybettiğimiz Sivasspor maçı var.Elazığspor maçına da çok iyi başladık, maçın başlarında inanılmaz goller kaçırdık ve puan kaybettik. Ligin ilk yarısına göre eksimiz daha kolay goller yiyoruz, yakaladığımız pozisyonları değerlendiremiyoruz ve taraflı tarafsız herkesin üzerinde hem fikir olduğu hakem hataları puan farkının azalmasına neden oldu. Bunlara rağmen avantajımız devam ediyor ve biz kazandıkça rakiplerimiz bizi geçemeyecek ve puan farkını daha da arttırarak şampiyon olacağız. Rakiplerimiz şampiyonluk için heveslenmesin!.."

"Emeklerimiz hakem hatalarıyla heba edilmemeli!..."

S:Son haftalarda tüm kamuoyunun aynı fikirde olduğu noktalardan biri Fenerbahçemizin maçlarındaki hakem hataları. Bu konuda neler söylemek istersin?

C:"Hakem hataları her sezon olduğu gibi bu sezon da devam ediyor ama özellikle son haftalarda verilmeyen penaltılarımız, haksız çıkarılan kırmızı kartlar bizleri oldukça üzdü. Futbolcular olarak sahada emek veriyoruz sonuçta bu emeğimiz hakem hatalarıyla heba edilmemeli. Hakemlerimiz daha dikkatli olup, adil kararlar vermeli. Ortada çok büyük emekler var sonuçta!.."

"Tek Hedefimiz Şampiyonluk"..

S:Futbolcular olarak mutlaka ki tek hedefiniz şampiyonluk. Aranızda da her zaman bu konuda konuşmalar yapıyorsunuzdur. Lig uzun bir maraton. Şampiyonluk hakkında neler söylemek istersin?

C:"Futbolcular olarak ne zaman bir araya gelsek konuştuğumuz en önemli şey şampiyonluk oluyor. Bize karşı yapılan hakem hataları da bizim kenetlenmemizi ve hırsımızı daha da arttırıyor!.. Maçları nasıl kazanacağımız hakkında konuşuyoruz. Bu durum bizlerin şampiyonluk yolunda nasıl kenetlendiğimizin göstergesidir!.. Bu kenetlenmeyle, sezon sonunda şampiyon olan taraf Fenerbahçe olacaktır, bunu herkes böyle bilsin."

S:Fenerbahçemizin teknik direktörü Ersun Yanal ile Eskişehirspor'da da çalıştın. Ersun Hoca hakkında neler söylemek istersin? Sizi nasıl hazırlıyor maçlara?

C:"Fenerbahçe'ye gelişimde Ersun Hocamızın da etkisi oldukça fazlaydı. Kendisi futbolda her zaman dikine oynatmayı seven, antrenmanlarda bizlerle oldukça ilgilenen ve oldukça disiplinli bir yapıya sahip. Eskişehirspor'da da beraber çalıştığımız için benden neler istediğini, takıma nasıl bir futbol oynatmak istediğini biliyorum. Bu benim için bir avantaj oldu. Fenerbahçe kariyerine de oldukça iyi başladı Hocamız.Kendisi, Fenerbahçe'nin adının olduğu her yerde şampiyonluk için yarışmamız gerektiğini dile getiriyor. Bizlerde en iyi şekilde oynayıp sezon sonunda şampiyon olup taraftarımızı sevindireceğiz!.."

"Fenerbahçeliler seyirci değildir, taraftardır!.."

S:Fenerbahçe formasıyla ilk kez taraftarın karşısına çıktığın zaman neler hissettin? Taraftarımıza bir mesajın var mı?

C:"Eskişehirspor'da forma giyerken de benim en çok zorlandığım atmosferlerden biriydi. Rakip takım futbolcusuna inanılmaz derecede baskı uyguluyorlardı. Buraya geldikten sonra Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü daha iyi anladım çünkü onlar seyirci değil gerçek anlamda taraftar. Bizlerin en büyük gücü onlar. Bizlere güvenmeye ve desteklemeye devam etsinler. Sezon sonunda şampiyonluk yürüyüşünü onlarla birlikte yapacağız!.."

İSTANBUL /

gh(gh)