Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda en büyük katkılardan birine sahip olan Caner Erkin, şampiyonluğun istikrardan kaynaklandığını söylerken yaptığı transfer açıklaması ile de sarı-lacivertlilerin gönlüne su serpti. Başkan Aziz Yıldırım ile görüştükten sonra takımda kalacağının sinyalini veren Caner, yaptığı asistler, attığı goller ve etkili oyununu şöyle değerlendirdi:

"Her zaman söyledim en önemli faktör sürekli forma giymemdi. Sürekli oynarsam daha iyi olacağımı biliyordum. Çünkü diğer senelerde farklı mevkilerde oynadım .Ama bu sene sol bek olarak başladım, bol bek olarak bitirdim. Bu duruma gelmemde takımın etkisi de çok büyük oldu. Çünkü takım iyi oynadığı için bana da çok yardımcı oldu. Oynayan bütün arkadaşlarım bu sezon en iyi performansı vermek için sahaya çıktılar. Beraber oynadığım birçok arkadaşım var, milli takımda da birlikte oynadığım arkadaşlarım var. Yabancı oyuncuları zaten iyi biliyorum. Dört senedir Fenerbahçe'deyim. Başarıdaki bir önemli etken de kadronun bozulmamasıydı. Herkes birbirini çok iyi tanıyor. Bunun sonucunda iyi performans sergilemiş oluyorsunuz. İyi bir grup, bir aile olduğumuz için başarı da geliyor. Bazen dışarıda konuşamayabilirsiniz. İyi arkadaş olmayabilirsiniz. Takımda herkes birbirini aile gibi görüyor."

Caner; "Gol attığınızda bütün takım sevinmeye geliyordu. Diğer takımlarda bunu göremedik. Ya da eksik gördük. Bu konu hakkında neler söylemek istersin?" sorusuna ise ; "Bizim takımda herşeyden önemlisi güven var. Herkes birbirine çok güveniyor. Birbirimizi sevdiğimiz içinde böyle bir ortam oluşuyor." cevabını verdi.

2010 yılında Galatasaray'ı bırakıp Fenerbahçe'ye gelen Caner Erkin, 4 yıl içinde 2 şampiyonluk gördü. "3 Temmuz sürecinin içinde kalan 2011 şampiyonluğu mu daha önemli ve değerliydi. Bu son kazandığınız şampiyonluk mu? diye sorduğumuz Caner; şöyle yanıt verdi:

"Şampiyonlukların hepsi çok önemlidir. 2011'deki şampiyonluğumuz da önemliydi. O şampiyonluktan sonra şimdi bu kadar puan farkıyla ligi bitirmek çok önemli. Ben eski döneme bakarsanız hiçbir şey bilmiyorum. Sahada bizden ne isteniyorsa biz bunları yerine getirdik. Bu şampiyonluğu da 2011'deki şampiyonluğumuz gibi sonuna kadar hakettik. Bence ikisi de kazandığımız çok değerli şampiyonluklar"

Galatasaray'da forma giyen Caner iki camia arasındaki farklılıklardan pek bahsetmek istemeyerek; "Şu an Fenerbahçe'de oynuyorum. Eski kulübüm hakkında yorum yapmak istemiyorum. Galatasaray’da 'da bir sene geçirdim. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Farklı camialar. Yorum yapmak bence doğru değil.

Sözleşmesi sona erdiği için takımda kalıp kalmayacağı merakla beklenen Caner, yaptığı kısa ve net açıklama ile Sarı-Lacivertlilerin gönlüne su serpti:

"Kimseyle herhangi bir görüşmem olmadı. Oturup konuşacağız. Başkanımızla da oturup konuştuktan sonra kimse ile görüşmek istememize gerek kalmayacaktır."

UD (UD)