Fenerbahçe Kulübü 2013 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, Fenerbahçe 2014 yılı bütçesi 217 milyon 650 bin lira olarak oy birliğiyle kongre üyeleri tarafından kabul edildi.

Mali Genel Kurulda bir konuşma yapan Başkan Aziz Yıldırım, bu sezon Diego Ribas'tan başka transfer yapılmayacağını söylerken, CAS kararına karşı İsviçre Federal Mahkemeleri'ne Fenerbahçe'nin açtığı dava ile ilgili de bilgiler verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Mali Genel Kurul Toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı. Genel Kurul Divan Başkanlığını, oy birliğiyle seçilen Vefa Küçük'ün yaptığı toplantıya Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve genel kurul üyeleri katıldı.

Başkanlık Divanının oluşturulmasının ardından, toplantının gündemi oya sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve ebediyete intikal eden eski sporcular için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu daha önce kongre üyelerine gönderilen kitapçıkta yer aldığından oy birliğiyle okunmuş sayıldı. Ardından Denetim Kurulu Raporu okundu ve raporlar hakkında görüşmelere geçildi.

YÖNETİM OY BİRLİĞİYLE İBRA EDİLDİ

Raporlar hakkındaki görüşmelerin ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu, genel kurul üyelerinin oy birliğiyle ibra edildi. Ardından 1996 yılında ibra edilen ancak ardından mahkeme kararıyla bozulan yönetimin yeniden ibra edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

2014 BÜTÇESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Ardından Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2014 yılı bütçesi oya sunuldu. 217 milyon 650 bin liralık bütçe oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından Kulüp için gerekli görülen her türlü gayrimenkul yatırımlarının yapılması, gayrimenkul satın alınması, satılması, satın alma için her türlü kredinin temini, buna ilişkin işlemlerin ifası, ipotek, İntifa, irtifak hakkı ve yasalarda belirlenmiş her türlü ayni hak tesisi ile şirketler, ticari işletmeler kurulması, kurulmuş şirketlere ortak olunması, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının kurulması hususlarında Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

AZİZ YILDIRIM KONUŞMA YAPTI

Başkan Aziz Yıldırım, kendisini ilgilendiren gündemdeki 10. maddeden önce söz aldı, hem bu madde hem de Fenerbahçe'yle ilgili genel bilgiler veren bir konuşma yapan Başkan Yıldırım şunları söyledi.

"Soma için başsağlığı diliyorum. Soma'yla ilgili 100 tane öğrencinin okutulması için karar verdik. Bu tamamen yönetimin karşılayacağı hadisedir. Onun dışında Fenerium ve bazı kaynaklardan gelen paralarla 161 öğrencinin ismi tespit edildi ve devlet tarafından bize bildirildi. Arkadaşlarımız oraya giderek tespit yaptı. Eylül ayında bu çocukları okutmaya başlayacağız.

"DİEGO'DAN BAŞKA TRANSFER YAPMAYACAĞIZ"

Diego'yu transfer ettik ama imzayı atmadığımız için KAP'a bildirmedik. Kendisi Temmuz başında gelecektir. Bunun dışında hiç bir transfer yapmayacağız.

"1 MİLYON ÜYE PROJESİ YAVAŞ YAVAŞ YÜRÜYOR"

Bütçeler artık belli noktaların üzerine çıktı. Bunun için 1 milyon üye projesini getirdik. Bu 1-2 günde olmaz. 5 yılda 1 milyon üye olabilir. O zamana kadar neyin ne olacağını göreceğiz. Bu olaya sadece maddi değil sosyal ve manevi olarak da bakmak gerekir. Arkadaşlarımız acele etmeden gerekli çalışmaları hazırlıyor, yönergeleri hazırlıyor, şubeleri yavaş yavaş açacağız, toplantılar yapılıyor.

"AMATÖRLERDE KÜÇÜLME YOK"

Amatör branşlarda küçülme yapmıyoruz. Daha başarılı sporcuların olduğu takımlar kurmaya çalışıyoruz.

"CANER'LE İSTEDİĞİMİZ ŞARTLARDA ANLAŞTIK"

Caner'le istediğimiz şartlarda anlaşmayı yaptık. Bunun dışında yapılacak afaki çalışmalar kulüpleri batırır.

"VERDİĞİMİZ VERGİLERLE GURUR DUYUYORUZ"

Biz hukuk kuralları içinde Kulübümüzü tüzüğümüz ve yasalar, bağlayan kanunlar çerçevesinde idare edeceğiz. Vergi vereceğiz Geçen sene 94 milyon lira vergi verdik. Bununla gurur duyuyoruz. Vergi vermesek onunla da yatırım yapardık.

"BORÇLARI ÖDEYİP VE YATIRIM YAPACAĞIZ"

SPK ile ilgili küçük hissedarların zarar görmemesi için hiçbir işlem yapmadık. Faiz yükseldi . 1 Milyon üyeden gelecek paralarla borçları ödedikten sonra yatırıma yönleneceğiz.

"FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ İÇİN KARAR ÇIKMIYOR"

Bazı mercilerini müdahaleleriyle istediğimiz yerlere gidemiyoruz. Fenerbahçe Üniversitesi'nin henüz çıkmaması bunlardan biri. Durmadan üniversite açılıyor ama Fenerbahçe Üniversitesi çıkmıyor.

"İSVİÇRE FEDERAL MAHKEMESİ ARA KARAR VERECEK"

İsviçre'de de mahkeme devam ediyor, CAs'ı mahkemeye verdik. CAS resmi olarak kararını kamuoyuna açıklamadı. Bunun nedeni de Türkiye'deki davaların devam etmesi ama kulüplere tebliğ etti. Bu tebligat içinde CAS'ın kararında oy birliği olanlar kadar oy birliğiyle olmayan kararlar da var. Bizim şike olmadığını belirten beyanımızdan dolayı bize 1 yıl verdiler. CAS bu konuda bize ceza verilmemesi gerektiğini söylüyor. Bizim 2 sene men cezasında indirim yapmadılar. 24 Haziran'a kadar ya da ay sonuna kadar mahkeme kararını verecek. Vereceği karar da durdurma mı olacak olmayacak mı bu belli değil. Eylül Ekim ayında da ilk duruşma yapılacak.

"TÜRK KULÜPLERİ SAHİPSİZ"

İnşallah UEFA kendisine davrandığı gibi Türk takımlarına davranır. Türk takımları sahipsiz bırakılmıştır. Kendi çabaları dışında bir savunma yapılmamıştır. Trabzon'un Levent Bıçakçı'yla parasal ilişkileri var. Bıçakçı tahkim üyesi.

"7 SENEDE 3 MİLYON 600 BİN KİRA GELİRİ VAR"

Tuzla'daki evle ilgili olarak şunlar var. Sporcularımızı ev istemesi, sporculara ev, araba ve telefon verme alışkanlığı var. Geldiği zaman en lüks evde oturmak istiyorlar. Siz de bunları kabul ediyorsunuz. Biz de o zaman evler alalım dedik. Rahmetli Yüksel Bey de kardeşim Ali Yıldırım'la pazarlık etti ve 8 tane villayı kulübe sattı. O zaman Aziz Yıldırım kulübe ev sattı demişlerdi. Halbuki kardeşimindi o evler. Dileriz ki Fenerbahçe'nin çok evleri olsun. O zaman 5 milyon olarak değer biçtik. Biz böylece kira vermekten kurtuluyoruz. 7 sene de 3 milyon 360 bin lire kira geliri sağalmışız. 5 milyon dolara satın almışız. Benim arzum bunları kulübe hibe etmek ama şu an bu sözü vermek istemiyorum. Arzu ederseniz ben aynı verdiği paranın aynısını vereceğim şahsıma alacağımla. Maliyeti neyse ben almak istiyorum. karar sizin. Ben bana satılmasını arzu ederim yine ben satana kadar Fenerbahçe kullansın.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA SON MAÇA KALMAYACAK"

Bunun dışında Fenerbahçe'nin en büyük olduğunu görüyoruz. 3 Temmuz'u unutmadık. Bu ülkede hukuk ve özgürlüğün olacağını, herkesin çıkacak bu kararlara saygı göstereceğini bekliyoruz. Şike yapanların ortada gezip bizlerle suçlama yaptıklarını şikeyi bu ülkeye sokanların bizler için söyledikleri bizi üzüyor. Biz başka camiaların üzerine gidip şöyle böyle yaptılar demedik. 2006, 2009, 2012'de son maçta kaybetti ki, Eğer bu operasyonları yapsaydık son maçlara kalmazdı. İnşallah önümüzdeki yıl da son maça kalmadan şampiyon olacağız."

MUSTAFA AKIN - İSTANBUL /

ma(gh)