Fenerbahçe Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımı Fenerbahçe Ülker'in Genel Menajerliğine Maurizio Gherardini getirildi.

15 sene Benetton Treviso takımında yöneticilik yaptıktan sonra, Benetton'u Avrupa Arenası'nın önemlitakımlarından biri haline getirmiş olan ,NBA'de görev yapan ilk Avrupalı yönetici unvanıyla Oklahoma City Thunder ve Toronto Raptors takımlarında görev alan Maurizio Gherardini ile Fenerbahçe Ülker anlaşmaya vardı.

MAURİZİO GHERARDİNİ " FENERBAHÇE ÜLKER'DE BAŞARI İÇİN TÜM UNSURLAR MEVCUT "

Gherardini, sarı-lacivertli takımdaki göreviyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kulüp yönetimiyle, harikulade taraftarıyla, sporcusuyla ve Avrupa'nın en iyi antrenörüyle Fenerbahçe Ülker'de başarı için tüm unsurlar mevcut. Benim de bu unsurlara pozitif bir katkım olabilirse ne mutlu bana. Çünkü başarı bir takım oyunudur ve başarı için gerekli her şeye sahibiz. Kariyerimde çok şanslı oldum, kendi ülkemde (İtalya) Benetton Treviso takımında çok güzel çalışmalar yapma şansım oldu ve NBA'ye giden ilk Avrupalı yönetici unvanına da sahip oldum. Şimdi ise bütün tecrübelerimi entegre ederek Türkiye'de Fenerbahçe Ülker basketbol takımının başarısı için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

AHMET ÖZOKUR: "GHERARDİNİ'NİN ARAMIZA KATILMASI ÇOK HEYECAN VERİCİ"

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Özokur,Gherardini'nin aralarına katılmasının heyecan verici olduğunu belirterek, "Yenilenen kurumsal yapımız ve taraftarlarımızın desteğiyle Fenerbahçe Ülker'in Avrupa ve Türkiye'deki şampiyonluk ve kupa hedeflerine daha hızlı ulaşacağından şüphem yok" dedi.

HASAN YILMAZ: "KURUMSALLAŞMA ÇALIŞMALARI AÇISINDAN MUTLULUK VERİCİ"

Fenerbahçe Kulübü CEO'su Hasan Yılmaz, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kurumsallaşma çalışmaları kapsamında konusunda yetkin, en üst seviyede böyle tecrübeli bir profesyonel yönetici olan Maurizio Gherardini ile çalışacağımız için çok mutluyuz" dedi.

İSTANBUL-

(UD)