Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Torku Konyaspor kozlarını paylaştı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-lacivertliler 1-0 kazandı. Fenerbahçe'nin golünü 77'de Jose Fernandao kaydetti.


Bu sezon Süper Lig’de oynadığı 11 maçın 7 tanesini galip bitiren Fenerbahçe 6. karşılaşmasını tek farklı skorla kazanmış oldu.

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 24 yaparken, Konyaspor ise 16 puanda kaldı. Ligin bir sonraki haftasında sarı-lacivertliler deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak. Torku Konyaspor sahasında Eskişehirspor'u ağırlayacak

FENERBAHÇE 1 - 0 TORKU KONYASPOR

Stat: Ülker

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Fevzi Demirhan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef (Dk. 46 Volkan Şen), Diego, Van Persie (Dk. 46 Nani), Alper Potuk (Dk. 66 Ozan Tufan), Fernandao

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Uğur İnceman (Dk. 73 Sissoko), Traore (Dk. 83 Halil İbrahim Sönmez), Holmen, Meha, Ömer Şişmanoğlu (Dk. 73 Bajic)

Gol: Dk. 77 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 44 Mehmet Uslu (Torku Konyaspor), Dk. 72 Alves, Dk. 85 Fernandao (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşmanın ilk yarısının büyük bölümünde her iki ekip de hücumda etkisiz bir görüntü ortaya koydu. Fenerbahçe, Torku Konyaspor'un savunmada kapanmasıyla topu öne taşımakta zorlandı ve daha çok savunmanın göbeğindeki oyuncularla organize olmaya çalıştı. Ev sahibi ekipte bu bölümlerde topla en çok oynayan iki oyuncu Alves ile Kjaer oldu. Rakibin orta sahayı kalabalık tutmasıyla önde Diego'yu da istediği gibi kullanamayan Fenerbahçe, kanatlarda da Van Persie ve Alper Potuk'tan yeterince destek alamadı. Ev sahibi takımda ilk yarıda en çok gayretiyle ve savunmanın sağından hücuma çıkışlarıyla Gökhan Gönül dikkati çekti.

Sarı-lacivertli taraftarlar, hücuma çıkmakta zorlanan takımlarına zaman zaman tepki gösterdi.

Kendi yarı alanından fazla çıkmayan Torku Konyaspor da ani atak konusunda amacına ulaşamadı ve rakibi gibi ilk yarıda pozisyon üretemedi.

Her iki ekibin de cılız şut denemelerinde bulunduğu maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

53. dakikada Diego'nun rakip ceza alanı önünden şutunda, kaleci Serkan meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

56. dakikada Diego bir kez daha şansını denedi. Hasan Ali'nin sağdan ortasında savunmanın uzaklaştıramadığı topu ceza yayı içinde önünde bulan bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Serkan başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı çeldi. Son çizgide topu yakalayan Fernandao'nun ortasında, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

74. dakikada Volkan'ın orta şut karışımı vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

77. dakikada sol kanatta gelişen atakta Fenerbahçe golü buldu. Nani'nin pasıyla topla buluşan Hasan Ali'nin çaprazda rakibini geçtikten sonra ceza alanı içinde sert vuruşunda kaleci Serkan, meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonu iyi takip eden Fernandao, arka direkte boş durumda topu filelere gönderdi: 1-0.

78. dakikada sarı-lacivertli takım sol kanattan bir kez daha tehlikeli geldi. Savunmanın arkasındaki topa hamle yapan Fernandao'dan önce kaleci Serkan meşin yuvarlağı uzaklaştırmaya çalıştı. Torku Konyaspor ceza alanı önünde topu alan Ozan'ın yerden vuruşunda, kaleci Serkan meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

80. dakikada Gökhan'nın sağdan pasında topla buluşan Volkan'ın sert şutunda kaleci Serkan, meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonu takip eden Fernandao'nun vuruşunda, Serkan bu sefer ayaklarıyla meşin yuvarlağı taca gönderdi.

Fenerbahçe, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla karşılaşmayı 1-0 kazandı.Fenerbahçe - Torku Konyaspor: 1-0