Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde bulunan Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı açılışa Asbaşkanlardan Ender Alkaya, Turhan Şahin Yönetim Kurulu Üyelerinden Ünal Uzun, Serdar Erkan, Metin Doğan, Kulüp CEO'su Hasan Hakkı Yılmaz ile amatör şubeler kaptanları, futbol altyapı antrenörleri ve Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Üyeler Çalışma Komitesi katıldı.

Açılışta konuşan Kurum Doktoru ve Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi Direktörü Op.Dr. Asım Baykan, başta Başkan Aziz Yıldırım olmak üzere, Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Erkan'a verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Altyapı sporcuları için sağlık merkezinin önemine değinen Asım Baykan, sağlık merkezindeki ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

Yönetim Kurulu Üyelerinden Serdar Erkan da, konuşmasında Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi'nin önemine değindi.

Fenerbahçe Sporcu Sağlık Merkezi'ni oluşturan birimler şöyle:

ACİL YARDIM BİRİMİ: Haftanın her günü 09.00-21.00 saatleri arasında bir nöbetçi hekim(Acil Tıp Uzmanı) ve bir adet acil tıp teknikeri görev yapmaktadır (Hafta sonu her spor okulu için birer görevli)

SPORTİF REHABİLİTASYON BİRİMİ: Haftanın 6 günü, 3 adet fizyoterapist tarafından fizik tedavi ve sportif rehabilitasyon uygulanmaktadır.

SPOR YARALANMALARI TANI VE TEDAVİ BİRİMİ: Hafta içi her gün 14.00-17.00 arası ortopedi ve spor yaralanmaları uzmanı, spor yaralanmalarında tanı, tedavi ve spora dönüş konularında hizmet vermektedir.

KONDİSYON SALONU: 3 adet kondisyoner tarafından kondisyon gelişim çalışmaları, performans testleri, sakat sporcuların sakatlık sürecinde kondisyon egzersizleri, tedavisi biten sporcuların sahaya dönüş için hazırlık amaçlı bireysel antrenman ve performans testleri konularında haftanın 6 günü hizmet verilmektedir.

HAKAN TARHAN - İSTANBUL /

ht(gh)