Trabzon’ da Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan ancak daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Nihat S. ve Emre A. masum olduklarını belirterek “ Olayı yapanları kınıyoruz” dediler.
Haber 61'e konuşan Emre A. "Gerçek suçlular bulunsun. Rize'ye gittim, geldim. Normal bir olay gibi baktım taraftarlık duygusuyla. Bir paylaşım yaptım Fenerbahçe otobüsüne saldırı oldu diye. Sadece bu kadar. Ben koyu fanatik değilim. Bu olay bir vahşet, ben buna destek olamam" ifadelerini kulandı.
 
Nihat S. ise açıklamasında "Ben gerekenleri söyledim. ben şuan mağdurum. Benim alınma nedenim Emre'nin teyzesinin oğlu olmam. Olayın kaçta nerede olduğunu polislerden öğrendim. Adalete inanıyoruz. Bu saldırıyı kınıyorum." şeklinde konuştu.
 
Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı, serbest kalmalarına itiraz etti
 
Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe kafilesini  taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan Nihat S. ve  Emre A.'nın serbest bırakılmasına itiraz etti. 
 
Şüphelilerin avukatı Turan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  "Soruşturma aşamasında, savcımız, Sulh Ceza Hakimliğinin adli kontrol ve tutuksuz  yargılanmak üzere tahliye kararına itiraz etmiştir" dedi. 
 
İtiraz üzerine Sürmene Sulh Ceza Hakimliği'nin dosyayı Trabzon Sulh  Ceza Hakimliği'ne gönderdiğini belirten Çelik, "Son karar Trabzon Sulh Ceza  Hakimliği'nce verilecektir. Savcılığın hukuksal değerlendirmesi delillerin  yeterli olduğu ve şüphelilerin tutuklanması gerektiği yönündedir. Bence yeterli  delil yok. Tutuklanmalarını gerektiren bir unsur, henüz dosyada mevcut değildir"