Fenerbahçe, hazırlık karşılaşmasında Yunanistan'ın Panathinaikos takımını 2-1 yendi.

3. dakikada Salih Uçan'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Emenike, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

23. dakikada Giandomenico'nun sağ kanattan ceza sahasına yerden sert bir orta gönderdi. Arka direkten kaleci Fabiano'yu geçen topa kayarak müdahale eden Markus, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

28. dakikada Robin'in pasına savunmanın arkasına sarkan Markus, kaleci Ertuğrul'la karşı karşıya kaldı. Markus'un yerden şutunda kaleci Ertuğrul topu sağına uzanarak kurtardı.

İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci yarı

54. dakikada Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. De Souza'nın pasına soldan ceza sahasına giren Hasan Ali Kaldırım, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hasan Ali, şut çekmek yerine topu yanındaki Emenike'ye çıkardı. Nijeryalı forvet, topu kontrol ettikten sonra savunmaya ve kaleciye şık bir çalım atarak meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı: 2-1.

82. dakikada Stoch'un ceza sahasının hemen sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta top az farkla yandan auta gitti.

84. dakikada Markus'un ara pasında Victor kaleciyle karşı karşıya kaldı. Victor'un ceza sahasına girerek yerden yaptığı şutu kaleci Ertuğrul ayağıyla topu kurtararak kornere gönderdi.

Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Fabiano sakatlandı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro, Panathinaikos maçında sakatlanarak sahayı sedyeyle terk etti.

Sarı-lacivertlilerin Ülker Stadı'nda Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'la oynadığı hazırlık maçının 28. dakikasında kaleci Fabiano talihsiz bir an yaşadı. Yunan ekibinin Berg Markus'la yakaladığı beraberlik golünde Fabiano yüzüne darbe aldı. Markus'un dizinin yüzüne gelmesiyle ağzında ve burnunda kanama olan Brezilyalı kaleci hemen hastaneye götürüldü.

Yapılan tetkikler sonucunda Brezilyalı kalecinin iki dişinin kırıldığı, dudak ve damakta açılma oluştuğu belirtildi. Fabiano'nun tedavisine başlandığı ifade edildi.

Takımın ilk kalecisi Volkan Demirel'in sakatlığından sonra Fabiano'nun da sakatlanmasıyla kaleye üçüncü file bekçisi Ertuğrul Taşkıran geçti.

Öte yandan Fenerbahçe yeni sezon öncesi yaptığı hazırlık maçlarında 3. kez sakatlıkla karşılaştı.

Romanya temsilcisi Iaşi karşısında oynanan hazırlık maçında genç futbolcu Uygar Mert Zeybek'in sağ diz çapraz bağı kopmuştu. Sarı-lacivertlilerin bir başka Romanya ekibi Voluntari'yle 9 Temmuz'da oynadığı maçta da Mehmet Topal kasığından sakatlanmış ve oyunu yarıda bırakmıştı. Mehmet Topal'ın da yaklaşık 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilmişti.

Stat: Ülker

Hakemler: Onur Karabaş, Gökmen Olgaç, Candaş Elbil

Fenerbahçe: Fabiano (Dk.25 Ertuğrul Taşkıran), Hakan Çinemre, Kjaer (Dk. 76 Caner Koca), Neustadter (Dk. 86 Karahan Yasir Subaşı), Şener Özbayraklı (Dk. 46 Van der Wiel), Ozan Tufan (Dk. 86 Savaş Polat), Salih Uçan (Dk. 46 Alper Potuk), Chahechouhe (Dk. 46 De Souza), Hasan Ali Kaldırım (Dk. 76 Ramazan Civelek), Emenike (Dk. 69 Stoch), Fernandao (Dk. 82 Melih Okutan)

Panathinaikos: Luke, Giandomenico (Dk. 81 Nuno), Georgios (Dk. 73 Lucas), Rodrigo, Ivan, Ibarbo Victor (Dk. 88 Panagiotis), Cristian (Dk. 77 Klonaridis Victor), Zeca, Robin (Dk. 65 Olivier), Niklas (Dk. 84 Nano), Markus

Goller: Dk. 3 ve 54 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 23 Markus (Panathinaikos)

Sarı kart: Dk. 45 Zeca (Panathinaikos)