Fenerbahçe, Panathinaikos ile deplasmanda oynadığı 2 maçı da kazanarak seride büyük avantaj kazandı. Fenerbahçe basketbol takımı İstanbul'da kendi seyircisi önünde oynanacak maçlardan birini kazanması halinde seriyi kazanmış olacak ve üst üste 3. kez Final Four'a kalacak. Peki Fenerbahçe - Panathinaikos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Maç şifreli mi olacak? Cevabı haberimizde...

Fenerbahçe – Panathinaikos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fenerbahçe basketbol takımı, Euroleague play serisinde Panathinaikos ile eşleşti. Serinin ilk iki maçını Yunanistan deplasmanında oynamak zorunda kalan Fenerbahçe, Panathinaikos’u iki maçta da yenerek seride durumu 2-0 getirdi. Seride 3 yapan Final Four’a kalacak. Yani Fenerbahçe, İstanbul’da oynanacak maçta Panathinaikos’u yenerse Final Four’a kalacak. Peki Fenerbahçe – Panathinaikos 3. maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
 

FENERBAHÇE - PANATHINAIKOS MAÇINI ŞİFRESİZ NASIL İZLEYEBİLİRSİNİZ?


THY Euroleague play off serisi 3. maçında Fenerbahçe – Panathinaikos karşı karşıya geliyor. 25 Nisan Salı günü 20.45’de başlayacak Fenerbahçe - Panathinaikos maçını BeIN Sports 3 canlı olarak yayınlayacak. Bu maçı nesine.com sitesi şifresiz olarak yayınlıyor. 
 

İLK 2 MAÇA KANARYA DAMGASI


Euroleague’de play-off turuna yükselen 3 Türk takımından biri olan Fenerbahçe, adım adım Final-Four’a yaklaşıyor. Çeyrek Final’de Panathinaikos ile eşleşen ve saha avantajı elinde bulunmamasına rağmen ilk maçta rakibini 71-58’lik skorla geçen Sarı-Lacivertliler, turun ikinci karşılaşmasında da Yunan temsilcisini 80-75 yenerek son dört adına önemli bir başarıya imza attı.

Serinin üçüncü maçını bugün İstanbul’da oynayacak olan Kanarya, bu mücadeleyi kazanması halinde Final-Four’a yükselecek. Eğer maçı Panathinaikos kazanırsa diğer karşılaşma 27 Nisan Perşembe güne yine Ülker Arena’da oynanacak.Rakibine karşı büyük bir avantaj sağlayan Sarı-Lacivertli takım, İstanbul’da oynayacağı iki karşılaşmanın birinde Yunan ekibini yenerek bir üst tura çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Fenerbahçe – Panathinaikos 3. maçı 25 Nisan Salı günü 20.45’de yapılacak. THY Euroleague maçları BeIN Sports 3 kanalından canlı olarak yayınlanıyor.

Eşleşmenin maç programı şöyle:


1. maç: Panathinaikos Superfoods 58-71 Fenerbahçe
2. maç: Panathinaikos Superfoods 75-80 Fenerbahçe

25 Nisan Salı: 20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods
27 Nisan Perşembe: 20.45 Fenerbahçe-Panathinaikos Superfoods

(Gerekirse) 2 Mayıs Salı: Panathinaikos Superfoods-Fenerbahçe
(Gerekirse – Saati daha sonra belli olacak)
 

TARİHE GEÇECEK


Fenerbahçe, Panathinaikos Superfoods'u elemesi durumunda Türk basketbol tarihine geçecek.

Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes'le en fazla Dörtlü Final oynayan (ikişer kez) Türk takımı olan FenerbahçeYunan rakibini elemesi durumunda 3. kez Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli basketbol organizasyonunda son 4'e kalacak.

Sarı-lacivertliler, üst üste 3. kez Dörtlü Final'e kalarak önemli bir başarıya da ulaşmayı hedefliyor.

FenerbahçeEuroleague şampiyonluğu için en büyük favori olarak lanse edildi. 

Panathinaikos'u deplasmandaki iki maçta deviren ve Final Four'un kapısını aralayan Fenerbahçe, İddaa Risk Yönetimi tarafından henüz katılmasının bile kesin olmadığı 4'lü Final'de en büyük şampiyonluk adayı olarak gösterildi. 

Fenerbahçe'nin Avrupa şampiyonu olmasına 2.30 oran verildi.

Hatırlanacağı üzere Fenerbahçe, Euroleague'de normal sezonu 5. sırada bitirmiş ve 4. olan Panathinaikos'la eşleşmişti. Obradovic'in öğrencileri, saha avantajını elde eden Yunan ekibini ise Avrupa'nın en yoğun atmosferine sahip OAKA'da iki maçta da mağlup etmişti. 

Diğer takımların şampiyonluk oranları ise şu şekilde:

Fenerbahçe: 2.30
CSKA Moskova: 2.40
Real Madrid: 3.60
Anadolu Efes: 11.00
Olympiakos: 13.00
Darüşşafaka: 25.00
Panathinaikos: 100.00
Baskonia: 150.00
 

GÖZLER BOGDANOVIC'İN ÜZERİNDE


Fenerbahçe'de gözler yine ilk iki maçın yıldızı Sırp basketbolcu Bogdan Bogdanovic'in üzerinde olacak.

Avrupa Ligi tarihinde iki maçta da "En değerli oyuncu" (MVP) seçilen ilk basketbolcu olan 24 yaşındaki Bogdanovic, üçüncü karşılaşmada da sarı-lacivertlilerin ön güvendiği oyuncuların başında geliyor.

Bogdanovic, OAKA Arena'da Panathinaikos Superfoods'a ilk maçta 23, ikinci karşılaşmada ise 25 sayı atarak üstün bir performans sergiledi.

Özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden isabetli atışlarıyla dikkati çeken Bogdanovic, bu istatistikte 14'te 10 gibi önemli bir yüzdeyle mücadele etti.
 

OBRADOVIC 16. FINAL FOUR İÇİN...


Fenerbahçe'nin tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic, takımıyla turu geçmesi durumunda kariyerinde 16. kez Dörtlü Final'de mücadele etmeye hak kazanacak.

Bu kulvarda kariyerinde 22. sezonunu geçiren Sırp başantrenör, daha önce çalıştırdığı Panathinaikos'la 8, Fenerbahçe ve Real Madrid'le ikişer, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona'yla ise birer kez Dörtlü Final'de yer aldı.

Obradovic, Avrupa Ligi'ni 8 defayla en fazla kazanan başantrenör unvanına da sahip.
 

OBRA ÇEYREK FİNALDE MAÇ KAYBETMEDİ


Fenerbahçe, başantrenör Obradovic yönetiminde THY Avrupa Ligi'nde play-off serilerinde çok iyi bir performans sergiliyor. 

Sarı-lacivertlilerle Avrupa Ligi'nde 4. sezonunu geçiren Sırp başantrenör, takımını 3 kez play-off'lara taşıdı. Fenerbahçe, tecrübeli çalıştırıcıyla çıktığı 8 çeyrek final maçını da kayıpsız geçti. 

Fenerbahçe, 2014-2015'te Maccabi'ye, 2015-2016'da da Real Madrid'e maç kaybetmeden serileri 3-0 kazanmıştı. Panathinaikos Superfoods'u ilk iki karşılaşmada yenen sarı-lacivertliler, son iki sezonda gerçekleştirdiği başarıyı tekrarlayarak müsabaka kaybetmeden Dörtlü Final'e yükselmeyi hedefliyor. 
 

6 MAÇTIR KAZANAMIYORLAR


Panathinaikos Superfoods, THY Avrupa Ligi'nde play-off'ta oynadığı son 6 maçı da kaybetti. 

Eski çalıştırıcısı Obradovic'in görevden ayrılmasından sonra Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteremeyen Yunan ekibi, son 4 sezondur kupaya çeyrek finalde veda ediyor. 

Panathinaikos Superfoods, 2014-2015'te play-off'ta CSKA Moskova'ya, geçen sezon da Laboral Kutxa'ya elenmişti. Bu iki rakibine üst üste 4 maç kaybeden Yunan temsilcisinin, Fenerbahçe'ye de ilk iki karşılaşmada yenilmesiyle bu seviyedeki galibiyet hasreti 6 müsabakaya çıktı.
 

5 YILDIR DEPLASMANDA KAZANAMIYOR


Yunan temsilcisi, Fenerbahçe'yi 5 yıldır deplasmanda yenemiyor.

Panathinaikos Superfoods, sarı-lacivertli takımı deplasmanda son olarak Avrupa Ligi'nde 5 Şubat 2012'de 77-56'lık skorla mağlup etmişti. Daha sonra Ülker Sports Arena'da oynanan 5 maçı da Fenerbahçe kazandı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında iç sahadaki üstünlüğü sürdürerek adını Dörtlü Final'e yazdırmak istiyor.