Sercan SAPANATAN, İstanbul-

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin akademik denetiminde, İtibar Atölyesi adına uluslararası araştırma şirketi XSIGHTS tarafından hazırlanan Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerindeki şirketlerin kamuoyu nezdindeki itibarını ölçümleyen Türkiye İtibar Endeksi 2013 yılı sonuçları açıklandı ve ödüller sahiplerine verildi.

12 sektörün mercek altına alındığı Türkiye İtibar Endeksi 2013 araştırmasında, 3 yıl üst üste araştırmanın radarına giren kurum ve markalara "Türkiye İtibar Endeksi Başarı Belgesi" verilen isimlerden olan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı da ödülünü aldı.

Fenerbahçe adına ödülü Başkan Vekili Abdullah Kığılı alırken Galatasaray adına ise ödülü Galatasaray Kulübü CEO'su Lütfü Arıboğan aldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kığılı ayrıca sahibi olduğu Kığılı mağazaları ile "Hazır Giyim" dalında da "TİE Başarı Belgesi" ödülüne layık görüldü.

SALONA BİRLİKTE GİRDİLER

Bu arada Kiğılı ve Arıboğan salona birlikte girerken, çıkışta ise basının birlikte görüntü ve fotoğraf alma isteği yoğun olunca; Kiğılı; "Fenerbahçe ile Galatasaray yan yana gelince ilgi yoğun oluyor. Böyle günlerde yan yana olmak iyidir, böyle güzel görüntülere ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Kiğılı kürsüde yaptığı konuşmada; "35 yıllık kongre üyesiyim. Genç yaşta kongre üyesi oldum. Şu anda başkanvekili olarak görev yapıyorum. 1907 yılında kurulan bir kulüp. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray Türk sporuna uzun yıllar büyük hizmetler vermiş 100 yılı aşan kulüpler. Kulübümüz adına büyük gurur duyuyorum" dedi.

"KULÜPLERİN TÜRK SPORUNA YAPTIĞI HEZMETE BAKILMALI, SADECE FUTBOLDAKİ BAŞARIYA DEĞİL"

Kiğılı ayrıca; "Sadece futbola değil, Türk sporuna yaptığı hizmete bakılmalı. F.Bahçe kulübü olarak spora büyük hizmetler veriyoruz. Olimpiyatlara en fazla oyuncu gönderen spor kulübüyüz. Bu sporcuların yüzde 50'si altyapıdan yetiştirilmiş, devlet değil F.Bahçe kulübü tarafından her şekilde finanse edilen olimpiyatlara yetiştirilen sporcular. Türk sporuna ne kadar hizmet ediyor. Önemli olan spora yapılan hizmet" diye konuştu.

Abdullah Kiğılı, ödül töreninin ardından 'ya yaptığı açıklamada ise futboldaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Kiğılı; Trabzon'da yaşanan olaylar hakkında konuşurken, Yönetim olarak amatör branşlar ve futboldaki alt yaş kategorilerinde Trabzon'a gitmeme gibi bir karar almadıklarını da söyledi.

Abdullah Kığılı çıkan olaylar nedeni ile tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile alakalı olarak Yönetim Kurulu olarak ortak karar aldıklarını ve bu maçla alakalı hiçbir soruya cevap vermeyeceklerini ve tartışmalardan uzak kalacaklarını söyledi. Bugün basında çıkan ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun aldığı karar olduğu iddia edilen Fenerbahçe'nin A2, U-19 ve U-17 takımlarının Trabzon'a gitmemesi için girişimde bulunacak iddialarını da yalanlayan Kığılı "Asla böyle bir karar yok. Bizim Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak Trabzon'un aleyhine aldığımız herhangi bir kararımız yok. Yönetim Kurulu’nda sadece alınan karar bu maç ile ilgili asla Fenerbahçe Yönetim Kurulu konuşma yapmayacak" dedi. Şampiyonluk yarışına da değinen Abdullah Kığılı "Maçlarda gittikçe azalıyor. Önümüzde ki bir kaç haftayı da doğru bir şekilde atlatırsak şampiyonluk kupasına yaklaşmış olacağız " ifadelerini kullandı. Stat ismi ve forma reklamı ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya yönelik soruya da Kiğılı "5 yıldır Türk Telekom ile sürdürüyoruz. Şu anda herkese açığız ama birinci tercih Türk Telekom'dur. Onlarla anlaşamazsak bir sürü yabancı firma var. Stat ismi konusunda da bir sürü yabancı firmanın müracaatı var. Görüşmelerimiz devam ediyor." dedi. Abdullah Kığılı "Türkiye Futbol Federasyonu'nun cezalar konusunda adil davranmadığını söylemiştiniz. Trabzon maçı ile ilgili ceza konusunda bir görüşünüz var mı?" şeklindeki soru üzerine, bu hususta asla yorum yapmak istemediğini söyledi.

ss (ud)