Uğur DEMİRKIRDI/İSTANBUL, () - FENERBAHÇE Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kardemir Karabükspor'u 4-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında taraftarlarına güzel bir galibiyetle sezona veda ettiklerini söyledi.

Bu akşam şampiyonluğun gala gecesi olduğunu ifade eden Yanal, "Taraftarlarımızla sezonun veda maçıydı. Güzel bir oyunla veda ettik. Net bir skorla sahadan ayrıldık. Şampiyonlukta oyuncularımın çok büyük fedakarlığı oldu. Onların bir sezon boyunca sarf ettikleri disiplin ve çaba, bize bu şampiyonluğu getirdi. Onları tebrik ediyorum. Bize bu ortamı yaratan ve sunan başkanımıza, yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Sağlık ekibinden medya ekibimize kadar, aşçımızdan hizmetlimize kadar, bütün arkadaşlarımızın takım olma yolunda gösterdikleri çaba bizi destekledi ve takım olmamızda önemli rol oynadı. Onlara teşekkür ediyorum. Önemli bir sonuç elde ettik. Birçok olayın içinden sıyrılmak ve sahada kalmak gerekiyordu. Onu başardık. Fenerbahçeli duruşundan kaynaklanan öz güvenle bu seneyi şampiyon bitirdik."

Bir gazetecinin, "Gelecek sene nasıl bir Fenerbahçe planlıyorsunuz?" sorusuna Ersun Yanal, "Fenerbahçe şu anda birçok yerde mücadelesini devam ettiriyor. Umarım önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılırız. Fenerbahçe'nin, tüm camianın birleşerek önümüzdeki yıl kaldığı yerden devam etmesini diliyorum. Fenerbahçe çok güçlü bir takım. Bu güçlü takımın birlikte olduğunda, bir aile bütünlüğünde olduğunda neler yapabileceğini çok net bir şekilde gördük. Çok güzel bir şampiyonluk aldık. Herkesin, tarihin anlatacağı bir şampiyonluk oldu. Bunu devam ettirmek Fenerbahçe'nin, hepimizin en büyük hedefi olacaktır. Kaldığımız yerden mutlaka devam ettirmemiz gerekiyor. Çok iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Çok düzgün, karakterli, çok ahlaklı oyuncular var. Onlarla önümüzdeki dönemde de Fenerbahçe yine ipi göğüsleyecek" yanıtını verdi.

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, 76. dakikada Selçuk Şahin'in oyuna girerken elindeki kağıdın elden ele dolaşıp sonrasında 'Şampiyon Fenerbahçe' yazılı kağıdı kameralara göstermesiyle ilgili şunları söyledi:

"Bu kağıt konusu konuşulacak. Kimsenin alınmasına gücenmesine gerek yok. Güzel bir espiri oldu. Gerçek bir olayla karşılık verdik. Bu projemizi bir iki arkadaşım destekledi, hayata geçirdik. 2-3 gün önce olmuş görüntülere cevap oldu. Bazen sevinç zamanında ağzımızdan çıkanları bilemiyoruz. Böyle bir espirinin olması şık oldu. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında gerginliğe gerek yok. Önümüzdeki sezon şampiyonluk için yine yarışacağız. Bu defa 4. yıldızı takmak için mücadele edeceğiz. Tabii ki yarışın içinde Beşiktaş ve Trabzon da olacak. Ancak bir tane kazanan oluyor. Biz de bu yıl kazandığımız şampiyonluğu en iyi şekilde kutlamaya çalışacağız. Eğer burada birini kırıyorsak, yapacak bir şey yok. O kişiler kendi kendine kırılıyordur. Şampiyonluk için çeşitli organizasyonlar olacaktır. Güzel şekilde sezonu bitireceğiz."

Moussa Sow da çok iyi bir oyun çıkardıklarını vurgulayarak, "Güzel bir galibiyet aldık. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmadık. Bizim adımıza keyif verici bir sezon oldu. Rakiplerimize şampiyonluk yolunda büyük bir fark atmayı başardık. Azımsanmayacak bir fark vardı" dedi.

"Şampiyon Fenerbahçe" yazılı kağıtla ilgili de Sow, "Biz kimseye saygısızlık ve suçlama yapmadık. Kimseye hakaret amacı da yoktu. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu göstermek istedik" ifadesini kullandı.

KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KAFKAS: "TATİLE ERKEN ÇIKMIŞIZ"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise, Fenerbahçe'nin haklı bir galibiyet aldığını belirterek, "Maçla ilgili söylenecek fazla bir şey yok. Fenerbahçe haklı bir galibiyet aldı. Biz tatile erken çıkmışız. Sivasspor'u yenip, ligi bitirebildiğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu tebrik ediyorum" dedi.

Kardemir Karabüksporlu futbolcu Emre Özkan, karşılaşmayı kazanıp, UEFA Kupası şansını devam ettirmek istediklerini söyleyerek, "Zor olacağını biliyorduk. Fenerbahçe şampiyon bir takım. Maçın başında istediğimiz şeyleri yapamadık. Fenerbahçe pozisyonları değerlendirdi ve maçı kazandı" diye konuştu.

Erkan Kaş da erken gelen gollerle demoralize olduklarını ve maçı kaybettiklerini söyledi. Erkan ayrıca bir soru üzerine, Fenerbahçe'yi maça çıkarken alkışlamaya kendi aralarında karar verdiklerini açıkladı.

ud (os)