Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe Televizyonu'nda katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Uslu, Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından organize edilen ve binlerce taraftarın katıldığı 'Fenerbahçe için adalet, Türkiye için adalet' yürüyüşünün önemine dikkat çekti.

Sözlerine ilk olarak 16 Şubat Pazar günü Bağdat Caddesi'nde başlayıp, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son bulan yürüyüşü değerlendirerek başlayan Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, "Bir Fenerbahçeli ve bir sporsever olarak ve Türkiye'de yanlış giden bazı şeyleri düzeltmek için çok önemli olduğuna inandığımız bir yürüyüşün gerçekleştiğini düşünüyorum. Artık Fenerbahçe'yi aşan bir yürüyüş olduğunu hep beraber gördük. Aziz Yıldırım'ın kişiliği ve yanındaki yöneticilerin doğru söyledikleri şeyin kamu vicdanında aklandığını gördük. Bizler bunu daha önceden Başkanımız yurtdışından geldiğinde gördük. Ancak birkez daha bunu Bağdat Caddesi'nde organize edilen yürüyüşle gördük. Bundan sonra da hükümetimizden bekliyoruz. Eğer ki bir tren varsa ve bu yoldan çıktıysa bunu rayına koymamız gerekir. Çünkü herkese adalet gerekiyor" diye konuştu.

Yeniden ve adil yargılanma konusunda gereğinin yapılmasının Türk sporunun temizlenmesi adına önemli olduğuna dikkat çeken Mahmut Uslu, "Fenerbahçe olarak biz hiçbir şekilde ayrım göstermedik. Trabzonspor Başkanının bütün tahriklerine rağmen onunla biz konuşmadık. Yani şimdi biz Trabzon'a gittiğimiz zaman, seyircinin çıktığı yerden biz de çıkış yapabilir miyiz?.. Biz de Allah'tan başka kimseden korkmuyoruz ama sen seyircinin çıktığı yerden çıkarak tahrik ediyorsun ve buna rağmen bizim hiçbir yöneticimiz herhangi bir şekilde konuşmadı. Aynı zamanda ben Basın Sözcüsü olarak 2 aydır bu konularla ilgili konuşmuyorum. Ama ben şunu anlamıyorum. Bu ülkenin Başbakanının yeniden yargılama olabilir dediği noktada neden bu yargılanma istenmez. Hatta sadece bizim davamız da değil, diğer bütün davaların hepsinde olabilir denilen şeyi neden istemezler?.. Avukat tutmuşlar ve bu avukatta Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sözleşmeli avukatıymış ve tesadüftür ki avukatın sözleşmesi 17 Aralık tarihinde iptal edilmiş. Bunlar çok enteresan anlaşmalar ve ben şuna inanıyorum ki zaman içinde daha da fazla bu enteresanlıklar ortaya çıkacaktır. Ben hiçbir şeyin gizli kaldığını hatırlamıyorum. Bunca yıl iş hayatındayız ve hayat tecrübesi edinmişiz ama hiçbir şeyin gizli kaldığını görmedik. Olan bir şey mutlaka duyulur ve hallolur. Baktığınızda da bütün bu koşullar altında ben adalet ve yeniden adil yargılanma istersem yanlış mı olur. Aynı zamanda kim bizle beraber yargılandıysa ve bunu istemiyorsa ben burada iki şey ararım: Birincisi kötü niyet, ikincisi de bu konuda neden böyle düşündükleridir. Yeniden yargılanmayı Türk sporunun temizlenmesi için biz istiyoruz" diye konuştu.

Bu sezon sonunda elde edilecek olan şampiyonluğun bir onur mücadelesi olduğuna da değinen Uslu, "Geçenlerde bana bir soru soruldu ve Sayın Abdullah Kiğılı Ağabey cevap verdi ve hatta niye cevap verdiğini de konuştuk. Siz çıkın kendiniz beyanat verin, hakemlere dikkat edin ve hakemlere iyi maç yönetin diyin ve bu konuda size kim ne diyecek. Evet, tüm bunların dışında bu seneki şampiyonluk bizim için onur mücadelesi. Biz şampiyon olsak ne olur, olmasak ne olur. Avrupa'ya bizi zaten göndermiyorlar. Üstelik bunun nedeni ve dayanağı da polis fezlekesidir ve çok ilginçtir ki bizim suçlandığımız o 5 maç var ya, onlar UEFA'nın verdiği karar içinde geçmiyor bile..." şeklinde konuştu.

Son olarak taraftarın büyüklüğünden ve desteğinden söz eden Mahmut Uslu, "Fenerbahçe ve Türkiye için yürüyüş yapılıyor. Taraftarlarımız çoluk-çocuk, genç-yaşlı herkes gelmişti. Bunu kimse yapmaz ve dünyanın hiçbir yerinde de böyle büyük bir taraftar yok. Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü 3 Temmuz'dan sonraki süreçte çok daha iyi ve net bir şekilde görmüş olduk" ifadelerini kullandı. İSTANBUL / gh(gh)