Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rusya Premier Lig ekibi Lomomotiv Moskova'yı ağırladı.


Ülker Stadı'ndaki maçta rakibine sahayı dar eden sarı-lacivertli temsilcimiz 18 ve 72. dakikalarda Josef De Souza'nın golleriyle Rus temsilcisini 2-0 gibi net bir skorla devirdi ve 25 Şubat'ta oynanacak rövanşa büyük avantaj taşıdı.

Josef de Souza'nın gecesi

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, attığı 2 golle maça damgasını vurdu.

Bu sezonki 9. Avrupa kupası maçını oynayan Brezilyalı oyuncu, bu kulvarda daha önceki karşılaşmalarda golle buluşamamıştı. Maçın 18. ve 72. dakikasında sahneye çıkan De Souza, takımına avantajı getiren golleri kaydetti.

Ön liberoda oynayan De Souza'nın, iki golünü de rakip ceza alanına girip altıpasın içinden atması dikkati çekti.

Toplamda 30. resmi maçına çıkan Brezilyalı orta sahanın, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da birer golü bulunuyor.

100. maçta galibiyet

Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 100. iç saha maçından mutlu ayrıldı.

Lokomotiv Moskova karşısında 100. iç saha maçını oynayan sarı-lacivertliler, aldığı 2-0'lık skorla evindeki galibiyet sayısını 48'e çıkardı. Fenerbahçe'nin ayrıca, iç sahada 21 beraberlik ve 31 yenilgisi bulunuyor.

Öte yandan Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarındaki yenilmezlik serisi 6 maça çıktı. Bu maçlarda üçer galibiyet ve beraberlik alan sarı-lacivertliler, en son Norveç ekibi Molde'ye 3-1'lik skorla kaybetmişti.

Fenerbahçe: 2 - Lokomotiv Moskova: 0

Stat: Ülker

Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Stefan Hallberg (İsveç)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza (Dk. 84 Kadlec), Nani, Ozan Tufan, Volkan Şen (Dk. 78 Alper Potuk), Van Persie (Dk. 77 Fernandao)

Lokomotiv Moskova: Guilherme, Yanbaev, Pejcinovic, Durica, Denisov, N'Dinga, Tarasov, Samedov, Fernandes, Kasaev (Dk. 62 Maicon (Dk. 76 Mikhalik)), Skuletic (Dk. 80 Miranchuk)

Goller: Dk. 18 ve 72 De Souza (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45+1 Tarasov, Dk. 86 Mikhalik (Lokomotiv Moskova), Dk. 90+1 Kadlec (Fenerbahçe)