Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul- Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısını 41 puanla lider tamamlayan Fenerbahçe, en yakın rakibine 8 puan fark atarak büyük avantaj yakaladı.

Ezeli rakiplerinden Galatasaray'a 8, Beşiktaş'a 12 puan fark yapan Fenerbahçe ligin ikinci yarısında bu rakipleri ile daplasmanda oynayacak olsa bile puan farkı kredisiyle şampiyonluğun en büyük adayı durumunda bulunuyor.

Ayrıca yüksek tempoda bir ilk yarı yaşayan Fenerbahçe 43 gol atarken, bu rakama en yakın Kasımpaşa 32, Sivasspor 31 gol kaydedebildi.

Sarı-Lacivertlilerin bir başka özelliği ise 2005-2006 sezonundaki 45 puanlık performansının ardından ilk kez bu sezon 40 puanın üzerine çıktı.

2005-2006 sezonunun ilk yarısında ortaya koyduğu 45 puanlık performansla lig rekorunu kıran sarı-lacivertli takım, bu sezona kadar 17 maçlık bölümlerde en fazla 37 puan elde etti. KADIKÖY'DE YENİLMEZLİK SERİSİ Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısını 5-1'lik Kayserispor galibiyetiyle tamamlayan Fenerbahçe, Kadıköy'deki yenilmezlik serisini 15 maça yükseltti.

Süper Lig'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son yenilgisini geçen sezonun 20. haftasında Sivasspor karşısında (2-1) alan Fenerbahçe, bu maçın

ardından çıktığı 15 maçın 13'ünü kazandı, 2'sinde ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Ersun Yanal yönetimindeki sarı-lacivertli takım, iç sahada geçen sezondan kalan 6 maçlık yenilmezlik serisini sezonun ilk yarısındaki 9 maçta da devam ettirmiş oldu. UD(MA)