İSTANBUL, () - FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Euroleague 2. tur ilk maçında Polonya temsilcisi CCC Polkowice'yi 75-57 mağlup ederek, seride 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda oynanan maçta Polonya temsilcisi karşısına Birsel, Verameyenka, Angel, Bibrzycka ve Hollingsworth 5'i ile başlayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Yacoubou'nun 11, Bibrzycka'nın da 16 sayıyla yıldızlaştığı mücadeleden 75-57 galip ayrıldı. Müsabakayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkanlardan İsfendiyar Zülfikari, Yönetim Kurulu Üyelerinden Yalçın Haker ile Selim Kosif de izledi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine Verameyenka ve Birsel'in basketleriyle başlayan Fenerbahçe, 5-0'lık bir seri yakaladı. İlk çeyrekte 3 dakikalık bölüm geride kalırken, sarı lacivertliler farkı 8 sayıya çıkararak skoru 10-2 yaptı. Polkowice, Fenerbahçe ile arasındaki 8 sayılık farkı Snell ve Agata ile 1 sayıya düşürdü (10-9). Bitime 4 dakika kala ise Angel'ın basket fauluyla skoru 13-9'a getiren Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, son 1:30'luk bölümü ise 17-15 önde geçti. İlk çeyreğin son 37 saniyelik kısmını ise Yacoubou'nun iki sayılık faul atışıyla geçen Fenerbahçe, çeyreği 19-15 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Yacoubou ve Cappie ile üst üste sayılar bularak başlayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, ilk 4 dakikalık bölümü de Bibrzycka'nın 3 sayılık basketiyle 28-17 önde tamamladı. Bu periyottaki 6 dakikalık bölümde ise Angel da skora katkı yaparken fark 10 sayıya kadar çıktı (30-20). Bitime 3 dakika kala ise Cappie, 3 sayılık basketiyle skoru 33-20'ye getirirken, sarı lacivertli takım adına maçtaki en farklı skor da yakalanmış oldu. Devrenin son 1:30'lik bölümünde ise farkı 13 sayıda koruyan (35-22) Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, soyunma odasına 37-25 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe ise Bibrzycka'nın 2 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'na karşı Polkowice, Snell ile cevap verdi (39-28). İlk 3 dakikalık bölümde özellikle Bibrzycka'nın basketleriyle rakip potada etkili olan sarı lacivertli takım, skoru 42-28'e getirdi. Angel'ın da skora katkı yaptığı bu bölümde rakibiyle arasındaki 12 sayılık(44-32) farkı koruyan Fenerbahçe'ye karşı Polowice, Leciejewska ve Oblak ile sayılar üretse de final periyoduna 54-44 önde giren taraf Fenerbahçe Başan Basketbol Takımı oldu.

Müsabakanın final periyodunda ise oyunun hakimiyetini tamamen eline alan Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Cappie ve Yacoubou'nun yıldızlaştığı son bölümde rakip potaya 21 sayı bırakırken, mücadeleden de 75-57 galip ayrıldı.

os (os)