Esma ÇAKIR - Roma /



Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda bu akşamki kritik Juventus maçına hazırlanan Galatasaray'ın orta sahadaki yıldızı Felipe Melo, La Gazzetta dello Sport'a verdiği demeçte, "Sneijder'sız bir Galatasaray'ın güçsüz olduğunu söyleyenler bir halttan anlamıyordur. Biz ondan önce de kazanıyorduk" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılıların 30 yaşındaki orta saha oyuncusu Felipe Melo, Juventus'un Galatasaray'dan daha güçlü olduğunu söyleyerek, "Juventus İtalya'nın şampiyonu, biz ise Türkiye'nin, ama biz gerçekçiyiz: Juventus daha güçlü ve bu, daha çok çaba sarfetmemiz gerektiğinin bir göstergesi" diye konuştu.

Çekilişte gruplarına, eski takımı Juventus çıktığında üzülmediğini dile getiren Brezilyalı yıldız, "Şampiyonlar'da kolay bir takıma denk gelmeyi umamazsın. Aksine Real Madrid ve Juventus gibi büyüklerle oynamak beni memnun eder" dedi.

MANCINI ÇOK ÇALIŞIYOR

2 Ekim'de, Mancini'nin Galatasaray'ın başına gelmesinin hemen ardından deplasmanda Juventus karşısında elde ettiği beraberlikle iyi bir skor elde ettikleri hatırlatılan ve şu an takımının durumu sorulan Melo, "Mancini defans üzerinde çok çalışıyor, bunu iyileştirmemiz lazım. Bunun dışında Mancini çok motive olmuş durumda. Real Madrid karşısında 21. dakikaya kadar oyun bizim elimizdeydi" dedi.

Pogba'yla güzel bir mücadeleye girip girmeyeceği sorulan Melo, "Evet, ama maç bir düello değildir. Pogba gerçekten çok güçlü, yaşını da düşünürsek dünyanın en iyi orta sahacısı olabilir" diye konuştu.

Melo, bu akşamki maçta taraftarı ateşlemenin de kendi ellerinde olduğunu belirtti. TÜRKİYE LİGİNDE BİZ ŞAMPİYONUZ

Melo, şakaya bile mahal vermeden Türkiye liginde bu sezon kazananın kendileri olacağını iddia ederek, teknik direktör değişiminden sonra sistemin oturması için zamana ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Türkiye'de Wesley Sneijder'sız bir Galatasaray'ın güçsüz olduğu söylentileri olduğu anımsatılan Melo, "Bunu söyleyen bir halt anlamıyordur. O, kısa zaman önce takıma geldi ve bizimle her şeyi kazandı, ama biz zaten ondan önce de her şeyi kazanmıştık. Sneijder büyük ve önemli bir futbolcu, her an belirleyici bir oyun sergileyebilir ve bunun böyle devam etmesini dilerim" ifadelerini kullandı.

JUVENTUS KALBİMDE KALDI

Felipe Melo, Juventus'tan ayrıldığı için pişman olup olmadığına ise, "Neden olayım ki? Orada 78 maça çıktım. Sonra Galatasaray'a geldim. Türkiye'de de kazanmam gereken her şeyi kazandım. Conte, Juventus'ta kalmamı istedi, ama ben seçimimi yapmıştım. Ancak Juventus benim kalbimde kaldı" açıklaması getirdi. EÇ(MA)