Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı Roger Federer üçüncü tura yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon'in dördüncü gününde tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer, Lüksemburg'lu Gilles Muller'i 3-0 yenerek, turnuvada üçüncü tura çıktı.

Daha önce üç kez yendiği rakibinin karşısında oyuna hızlı başlayan İsviçreli raket, özellikle "forehand winner" vuruşları ile oyuna ağırlığını koyarak, set başında oyun kontrolünü ele geçirip ilk seti 6-3 kazandı.

İkinci sette daha iyi bir oyun sergileyen Bacsinsky, oyun içindeki flat vuruşları ve servis oyunları ile skoru 5-5'e taşıdı. Bu oyun sonrası kendi servis oyununu iyi değerlendiren Federer, skoru önce 6-5'e getirip, arkasından rakibinin servis oyununu kırarak bu seti de 7-5 kazandı.

Üçüncü sette eleme grupları dahil 4 maç yaparak bu tura gelen Lüksemburglu rakette yorgunluk belirtileri çıkmaya başladı ve bu avantajı iyi değerlendiren Federer oyunu 4-1 lehine çevirdi. Sonraki turlar için taktik çalışması yapan İsviçreli raket, kalan oyunları da kazanarak seti 6-3 kazandı.

Böylelikle Roger Federer , 2 saat 5 dakika süren maçı 6-3, 7-5 ve 6-3'lük sonuçlarla 3-0 kazandı ve 3. tura yükselen sporcu oldu.

Oyunda sol elini kullanan ve sol el servis atan Bacsinsky, Federer'in ileriki turlarda yine sol elini kullanan ezeli rakibi Rafael Nadal ile yapacağı maç için önemli bir prova niteliğini taşıdı.

Günün diğer sonuçları şöyle;

Tek Erkekler;,

Kei Nishikori (Jpn) - Denis Kudla (ABD): 3-0 (6-3 / 6-2 / 6-1)

Nick Kyrgios (Aus) - Richard Gasquet (Fra): 3-2 (3-6 / 6-7 /6-4 / 7-5 / 10-8)

Stan Wawrinka (Sui) - Yen Hsun Lu (TPE): 3-1 (7-6 / 6-3 /3-6 / 7-5)