Aynur TATTERSALL/LONDRA, () - WIMBLEDON Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 4. sırada bulunan İsviçreli tenisçi Roger Federer, Kanadalı Milos Raonic'i 3-0 mağlup ederek Wimbledon'da yarı finale yükseldi .

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Tenis Turnuvası'nın 11'inci gününde tek erkeklerde Roger Federer, Kanadalı tenisçi Milos Raonic'i 3-0 yenerek Wimbledon Tenis Turnuvası'nda finale yükselen sporcu oldu.

Daha önce 4 kez yendiği rakibi karşısında maça hızlı başlayan Federer, birinci setin 2. oyununda rakibinin servis oyununu kırarak skoru 2-0 lehine getirdi. Turnuvada şu ana kadar 147 "ACE" yapan Raonic, kendi servis oyunun almasına karşın, bir sonraki oyunu vererek skorda 3-1 geriye düştü. Federer hızlı oyununa filede "Drive vole"lerini de ilave ederek, rakibini iyice etkisiz hale düşürdü ve seti 6-4 alarak, setlerde 1-0 öne geçti .

İkinci sete "Servis - Vole" oyunu ile başlayan Raonic, skoru 2-1 lehine çevirdi. Her iki sporcu da kendi servis oyunlarını kazanarak skoru 4-4 eşitliğe getirdiler. 9. oyunda rakibinin servisini kıran Federer, bir sonraki kendi servis oyununu da kazanarak seti 6-4 aldı ve setlerde durumu 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete servis avantajı ile başlayan Raonic sete 1-0 önde başladı. Servis oyunlarının gene ön planda olduğu sette, iki sporcu da birbirinin servislerini kıramayınca skor 4-4 eşit duruma geldi. Federer'in özellikle ön alandan yaptığı hücum vuruşları karşısında bir çözüm üretemeyen Raonic, 9. oyunu kaybederek skorda 5-4 geriye düştü. Son oyunu da alan Federer, bu seti 6-4 alarak setlerde 3-0 öne geçti.

Böylelikle kariyerinde 14 kez çim kort şampiyonluğu bulunan Roger Federer, 1 saat 41 dakika süren karşılaşmayı, 6 ace, 32 winners, 2 çift, 11 basit hatayla, 6-4, 6-4 ve 6-4'lük sonuçlarla 3-0 kazandı ve finale yükselen sporcu oldu.

İsviçreli sporcu Roger Federer, Pazar günü oynanacak final maçında Sırp Novak Djokovic ile karşı karşıya gelecek.