Aynur Tattersall, Londra-

Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı Roger Federer, İspanyol Tommy Robredo'yu yenerek, çeyrek finale yükseldi.

Sezonun üçüncü "Grand Slam" tenis turnuvası Wimbledon Turnuvası'nın sekizinci gününde, tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer, İspanyol Tommy Robredo'yu 3-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Son oniki "Grand Slam"de çeyrek finale yükselme başarısını gösteremeyen Robredo karşısında birinci sete süratli başlayan Federer, ilk seti kısa kesti. Etkili servisleri ile Robredo'yu uzak köşeye gönderen İsviçreli raket, dönen topları boş sahaya göndererek sayıları topladı ve skoru 4-1 lehine getirdi. Zaman zaman "Slice" vuruşlar ile savunma yapan Federer, Robredo'yu hataya sürükleyerek ilk seti 6-1 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

İkinci sete arka arkaya hatalar ile başlayan İspanyol raket, servis oyununu Federer'e hediye ederek skorda 1-0 geriye düştü. Oyun kontrolünü iyice eline geçiren İsviçreli raket bu sette, file önüne daha fazla gelerek rakibini oyundan iyice düşürdü ve köşelere gönderdiği sert "winner" vuruşlar ile seti 6-4 kazanarak oyunu 2-0 lehine getirdi.

Üçüncü sette, oyunu taktik çalışması havasına sokan İsviçreli raket, kendisini fazla zorlamadan seti 6-4 kazandı ve oyunu 3-0 yaptı.

Böylelikle Roger Federer, 1 saat 37 dakika süren maçı 6-1, 6-4 ve 6-4 sonuçlarla 3-0 kazanarak çeyrek finale yükselen sporcu oldu.